Kolumni: Lyyli Leväperät älkööt vaivautuko — parin etsintä ei ole ainakaan helpottunut sitten kirjeenvaihtopalstojen

Kolumni: Lyyli Leväperät älkööt vaivautuko — parin etsintä ei ole ainakaan helpottunut sitten kirjeenvaihtopalstojen

Yli viisikymppinen heteronainen saa tänä päivänä olla aika rauhassa, sanoo tuttava. Hän on sinkku.

Hän, kuten moni muukin etsii ystävää, kenties vakavampaakin parisuhdetta. Tehtävä ei ole helppo.

Päinvastoin, normaalin ihmissuhteen löytyminen on some-aikana tuttavan mukaan suoranainen ihme.

Viime vuosituhannella sinkut hakivat seuraa televisiosta. Teksti-tv:ssä rullasivat strategiset tiedot numerokoodin kera. Kännykän tekstiviestillä sai yhteyden numerokoodin takaa löytyneeseen ilmoittajaan. Juttu saattoi jatkua puhelinnumeroiden vaihtamisella, koska tekstiviesteistä laskutettiin tolkuttoman paljon.

Myöhemmin ilmoittelu siirtyi nettiin. Alkoi chattiaika. Se oli halpaa, mutta monelle pettymys, kun viestiketjujen takaa paljastuikin jotakin aivan muuta kuin mitä ilmoituksessa luvattiin.

Tuttavapariskunta löysi toisensa juuri tätä kautta. Pari on edelleen yhdessä.

Kuten aikakauteen kuuluu, menestyjät pärjäävät ja lopulta ilmeisesti myös pariutuvat. Tai sitten eivät.

Palataanpa vielä alun yli viisikymppiseen. Hän kertoo selailleensa asuinpaikkansa sinkkumiesten jättämiä ilmoituksia netissä. Miehet ovat toinen toistaan parempia, ilmoitusten perusteella kaikin puolin täydellisiä.

Eräässä ilmoituksessa miehen oma esittely oli tavanomaista pidemmän esseen luokkaa. Toivomuslista parille oli yhtä pitkä.

— Etsin naista tosimielellä. Lyyli Leväperät älkööt siis vaivautuko, mies kirjoitti.

Naisen on oltava hyväkroppainen, liikunnallinen, terveet elämäntavat omaava, hyvin toimeen tuleva ja mielellään multitaskaaja elämän kaikilla alueilla. Samoja vaatimuksia esitetään miehille. Kuten aikakauteen kuuluu, menestyjät pärjäävät ja lopulta ilmeisesti myös pariutuvat. Tai sitten eivät.

Ihmenaisten ja -miesten maailmassa ei taida olla enää sijaa niille yksinäisille ihmisille, jotka elävät aivan tavallista arkielämää. Heidän kohtaamiseensa ei taida tabletin lasin takaa löytyä vieläkään vastausta.

Johanna Tenovirta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset