Kolumni: Uutisvuoksi pesi kasvonsa uudelle vuosikymmenelle — Painetulla lehdellä on nyt tuore ilme ja lukijoille uusia sisältöjä

Kanerva Jalarvo

Tällaisilta näyttävät painoon lähteneen uudistuneen Uutisvuoksen sivut.
Tällaisilta näyttävät painoon lähteneen uudistuneen Uutisvuoksen sivut.

Uutisvuoksen painettu lehti näköislehtineen näyttää tänään erilaiselta kuin ennen. Lehden ulkoasu on uudistettu etusivulta takakanteen asti. Sivuille on tuotu raikkautta, tuoreita sävyjä ja myös uusia juttupaikkoja. Uusi on myös käyttämämme tekstifontti.

Ulkoasu-uudistus on muutos, joka näkyy lukijan silmiin, mutta sen takana on muuttunut paljon muutakin. Lehteä tehdään nyt uudella toimitusjärjestelmällä. Toimitus on viimeisen parin kuukauden ajan kouluttautunut uuteen maailmaan ja vuosikymmenien aikana tutuksi käynyt järjestelmä on nyt historiaa.

Uudistus luotiin uuden omistuksemme myötä. Uutisvuoksi siirtyi viime keväänä osaksi Mediatalo Keskisuomalaista ja yhteisellä ulkoasulla pystymme hyödyntämään ison talon etuja. Yhteistyö mahdollistaa muun muassa sen, että Uutisvuoksessa on vuoden alusta asti julkaistu Suomen tietotoimiston eli STT:n uutisia. Myös televisio-ohjelmien yhteydessä julkaisemme jatkossa tiiviitä arvioita tulevista esityksistä.

Painetulla lehdellä on yhä vankka ystäväjoukko.

Uudet sisällöt rikastuttavat lehteämme. Samalla ne auttavat paikallista toimitusta keskittymään entistä tiiviimmin oman alueen seuraamiseen. Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven asiat ovat meille yhä tärkeintä sisältöä. Sen verran teitä lukijoitamme jo tunnemme, että tätä te lehdeltänne myös odotatte.

Ihan tuhkatiheään Uutisvuoksi ei kuosiaan päivitä. Nykyinen ilme otettiin käyttöön liki seitsemän vuotta sitten, kun lehti muuttui tabloid-kokoon. Jo tuolloin manattiin painetun sanomalehden kuolemaa. Viimeistään tuore uudistuksemme osoittaa, että puheet olivat kovasti ennenaikaisia, elleivät jopa perättömiä. Painetulla lehdellä on yhä vankka ystäväjoukko.

Lehti on yhtä kuin alueensa. Toimituksemme yhteystiedot löytyvät nyt entistä ottavammalta paikalta lehden ensiaukeamalta. Kertokaa siis meille vinkkejä, kuulumisia tai vaikka palautetta uudesta ulkoasusta. Ollaan yhteyksissä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset