Kolumni: Imatran ajoissa oli useita epäkohtia, mutta vielä enemmän hyviä asioita

Osa talkoolaisista oli hukassa niin fyysisesti kuin töidensä osalta, kirjoittaa Soja Murto-Hartikainen.

Anu Pakarinen

Kolumni: Imatran ajoissa oli useita epäkohtia, mutta vielä enemmän hyviä asioita

Imatran ajot pääsi tänäkin vuonna kohtuulliseen kävijämäärään. Tuloskaan ei painunut tappiolle, mutta edellisten vuosien lukemiin ei päästy. Epävakaista säätä on helppo syyttää, mutta se ei selitä muutamaa kummallista asiaa. Pyörien pärinä hiljeni, parranpärinä jatkuu.

Ulkopuoliset talkoolaiset kyselivät töiden perään pitkin kevättä. Viime metreillä olisi ollut hommia, mutta joku oli hankkinut jo liput, joku liuennut maisemista. Talkoolaisten ohjaus ei toiminut sitäkään vähää, mitä viime vuosina, ja osa oli hukassa niin fyysisesti kuin töidensä osalta. Hanskanroikottajat eivät tule halvaksi, joten on aiheellista parantaa talkoolaisten ohjausta.

Facebookissa joku moitti imatralaisia yrityksiä siitä, ettei niiden mainoksia näkynyt radan varressa ja käsiohjelmassa. Nämä yrittäjät odottivat turhaan soittoa järjestävältä taholta. Myös myyntikojuja olisi mahtunut aika paljon enemmän.

Vähän vaisuksi jäi markkinointipuoli muutenkin. En lähde tässä arvailemaan syitä, se on moottorikerhon tehtävä. Toivon, että sään yli nähdään ne muut ongelmat.

Epäkohtia on useita, mutta vielä enemmän on hyviä asioita. Imatranajo-sovellus toimi hienosti ja ainakin Valvoline-vipin katsomopaikka, ruoka ja palvelu olivat ensiluokkaisia. Alaikäisten ilmainen sisäänpääsy on hieno juttu, samoin ilmaiset bussit ja lisätyt vuorot. Tiinan silta on kaunis ja toimiva. Ihmiset olivat hyväntuulisia ja käyttäytyivät hyvin. Ja pääasia oli tietysti jännittävä kilvanajo, jonka turvallisuuskin paranee koko ajan.

Yksi on varmaa: Imatran ajot on upea tapahtuma, josta meidän on aiheellista pitää kiinni kaksin käsin ja ponnistella yhdessä kaikin voimin sen eteen. Se tuo meille tänne eloa ja iloa. Se tuo kaupunkiin rahaa, vaikka tapahtuman tuotto jäisi pieneksi. On tärkeää pitää mukana nostalgia, myyntikojut ja muu oheisilottelu, sillä fanaattinen moottoriurheilukansa ei riitä yleisöksi.

Joko saa ostaa liput ensi vuodelle?

Soja Murto-Hartikainen

Kirjoittaja on Imatran Inkeri.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset