Kolumni: Voiko kulttuuria nauttia ilman kuoharia? Toki, mutta monesta kupliva kuuluu asiaan — Kulttuuritalo Virrassa sadat janoiset ihmiset jätettiin ilman juotavaa, edes vettä ei ollut tarjolla

Kolumni: Voiko kulttuuria nauttia ilman kuoharia? Toki, mutta monesta kupliva kuuluu asiaan — Kulttuuritalo Virrassa sadat janoiset ihmiset jätettiin ilman juotavaa, edes vettä ei ollut tarjolla

Nykytanssin ykkösnimiin kuuluva Susanna Leinonen Company esiintyi lauantaina Imatralla kulttuuritalo Virrassa.

Tilaisuus päätti Mustan ja valkoisen teatterifestivaalin. Päivä oli paahtavan helteinen, mihin nähden yleisöä oli runsaasti. Sali oli yli puolillaan täynnä.

Olin itse paikalla hyvissä ajoin, sillä taka-ajatuksena oli nauttia kylmä kuohuviini ennen esitystä.

Vaan kuinkas kävi?

Kulttuuritalo Virran kahvila oli kiinni, eikä paikalla ollut mitään tarjoilua. Ei vissyä, ei limsaa, ei kahvia, eikä sitä kuoharia.

Tässä kohtaa voi ansaitusti kysyä, eikö kulttuurista voi nauttia ilman alkoholia.

Totta kai voi. Mutta on niitäkin, joista kuohuviini, tai muu drinkki, kuuluu asiaan, sillä kulttuuritilaisuudet ovat monelle juhlahetkiä ja irtiottoja arjesta.

On ostettu kallis lippu, laitettu parempaa päälle ja odotettu tilaisuutta ehkä kuukausiakin.

Hemmettiin siis kiire ja ahdistusta aiheuttavat tekemättömät työt — kippis taiteelle, joka vie meidät hetkeksi muihin sfääreihin, koskettaa ja provosoi, kuten Susanna Leinonen Companyn Nasty.

En ollut lauantaina ainut janoinen. Törmäsin naistenhuoneessa tuttuun. Hän oli tullut paikalle kävellen, oli läkähdyksissään ja joi nyt käärmeissään vettä suoraan hanasta. ”Muuta juotavaa ei täältä löydy, voitko kuvitella,” oluesta haaveillut nainen manasi.

Ja näin todella oli. Olisiko ollut liikaa vaadittu, että joku olisi laittanut yleisölämpiöön edes pari jäävesiastiaa tarjolle?

Kulttuuritalo Virran tapahtumista vastaa Imatra base camp.

Pahoitellen yhtiöstä kerrotaan, ettei Virtaan saatu lauantaiksi tarjoilua, koska aiemman palveluntuottajan sopimus on päättynyt, eikä uuden kahvilayrittäjän sopimus ole vielä alkanut. Astiatkin on viety pois.

Tähän selitykseen on tyydyttävä. Toivottavasti lauantain kaltaiset tilaisuudet hoidetaan jatkossa tyylikkäämmin. Kyse on Imatran maineesta tapahtumajärjestäjänä ja samalla myös maksavan kulttuuriyleisön arvostamisesta.

Luetuimmat

Kommentoidut