Kommentti: Lehden ilmestymispäivien vähentäminen on päätös, jota ei tehdä huvin vuoksi

Kai Skyttä

Kommentti: Lehden ilmestymispäivien vähentäminen on päätös, jota ei tehdä huvin vuoksi

Myymälän valikoiman supistaminen, konttoriverkoston karsinta tai lappu luukulle. Liiketaloudelliset keinot ovat moninaiset, kun palveluelinkeinoja saneerataan vastaamaan uusia olosuhteita.

Näitä ikäviä uutisia olemme kirjoittaneet viime vuosina myös Imatran seudulla liian paljon. Nyt on tullut hetki kertoa muutoksesta omassa toiminnassa. Uutisvuoksen painetun lehden muuttuminen viisipäiväiseksi jättää tilaajiemme postilaatikot kahtena päivänä tyhjilleen ja kyllä se harmittaa myös meitä tekijöitä.

Samalla se on muutos, jolle ei ole vaihtoehtoa. Uutisvuoksi ei pyöri verovaroilla eikä sillä ole mesenaatteja, ellei sellaiseksi lasketa jokaista tilaajaamme. Lehtemme talous seisoo tilaus- ja ilmoitustuottojen varassa. Enää ne eivät vain riitä seitsenpäiväisen lehden tekemiseen, vaan on tullut aika katsoa kokomme uudelleen.

Paikalliset uutiset ja tarinat eivät silti lopu. Toimituksen nälkä tuoreiden aiheiden, henkilöiden ja näkökulmien esittelyyn ei muutoksen myötä katoa mihinkään. Vaikka kahtena päivänä lehti jääkin tulematta, verkkosivuilla juttutarjontaamme riittää joka päivälle. Jos sähköinen antimme on vielä testaamatta, siihen kannattaa viimeistään nyt perehtyä. Apua omien digitunnusten aktivointiin saa muun muassa lähipäivien asiakastilaisuuksista.

En usko myöskään, että Imatran seudulla toimivien yritysten halu palvella asiakkaita on vähentynyt, vaikka toimintoja ehkä on jouduttu supistamaan. Paikalliset ihmiset voivat helposti puhaltaa oman alueensa toimijoihin uutta henkeä käyttämällä ja kuluttamalla palveluita.

Lopulta myös meidän tulevaisuutemme ratkaisette te, tilaajamme. Me haluamme jatkossakin kertoa teille tässä ihan lähellä olevista tärkeistä, yllättävistä, hassuista tai pöyristyttävistäkin asioista ja ihmisistä. Pysytäänhän yhdessä.

Mari Pajari

mari.pajari@uutisvuoksi.fi

Kirjoittaja on Uutisvuoksen vastaava päätoimittaja

Luetuimmat

Uusimmat uutiset