Kolumni: Turha mennä merta edemmäs kalaan, kun naapurikaupunkina on Viipuri

Kolumni: Turha mennä merta edemmäs kalaan, kun naapurikaupunkina on Viipuri

Kesällä kannattaa huomioida oman alueen mahdollisuudet. Tapahtumia ja monia mielenkiintoisia paikkoja on tarjolla, mutta niitä ei vain jostain syystä aina oivalla. Olen edelleen samaa mieltä eli t-paita ei ole kääntynyt.

Olen kuitenkin päättänyt hieman laajentaa liikkumisaluettani. Tuli nimittäin hankittua Venäjän viisumi monen vuoden tauon jälkeen. Kun viisumi viimeksi oli passissani, käynnit naapurissa eivät olleen kovin miellyttäviä, joskin ikimuistoisia.

Erään kerran minulta vietiin jopa talvilippis päästä Viipurin torilla. Takaa-ajosta huolimatta loppumatka meni paljaspäin. Onneksi oli leuto keli.

No, tuosta on jo monta vuotta ja ajat ovat muuttuneet ja talvilippiksetkin ovat poissa muodista.

Turvallinen ja viihtyisä kaupunki tarjoaa historiaa, hyviä kauppoja ja ravintoloita eikä hotelliyöpyminenkään kukkaroa paljon rasita.

Turvallinen ja viihtyisä kaupunki tarjoaa historiaa, hyviä kauppoja ja ravintoloita

Joskus rajalla vierähtää aikaa, mutta yli voi päästä jouhevastikin. Byrokratian kanssa pelaaminenkin on hieman takavuosista vähentynyt.

Naapurikaupunki on siis muuttunut varteenotettavaksi minilomakohteeksi.

Omalla autolla Viipurissa käydessä voi tankkaus Venäjällä jättää matkabudjetin jopa plussalle. Riippuen tietysti siitä, mitä muuta naapurissa innostuu ostamaan.

Pelkkiä tankkausreissuja en aio ryhtyä tekemään, mutta Viipuri kesäisien päivämatkojen ja miksei yöpymistenkin merkeissä tulee olemaan ohjelmassa.

Moni suuntaa Tallinnaan. Onhan Tallinna hieno kaupunki, mutta kyllähän se näin kesäaikaan on varsinainen turistikeskus.

Joku tykkää, joku ei. Ja matkaa kaakonkulmalta kertyy kilometreissä, merimaileissa ja ajallisesti melkoisesti enemmän kuin Viipuriin, karjalaisten kaupunkiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut