Kolumni: Onko sinun Imatrasi puolityhjä vai puolitäysi? — Ympärille kannattaa katsella ihan ajan kanssa

Mika Strandén

Kolumni: Onko sinun Imatrasi puolityhjä vai puolitäysi? — Ympärille kannattaa katsella ihan ajan kanssa

Luemme ja kuulemme joka päivä uutisia kotikaupungistamme. Eksotessa kuohuu, on sisäilmaongelmia, rakennusten purkaminen ja rakentaminen herättää suuria tunteita, säästöt ja yt-neuvottelut puhuttavat, yrityksiä lopettaa. Moni tuhahtaa halveksivaan sävyyn: No, tää on Imatra.

Toisinaan sitä unohtaa arjen kiireissä katsoa kunnolla lähelle ja ympärilleen.

Toisinaan sitä unohtaa arjen kiireissä katsoa kunnolla lähelle ja ympärilleen.

Uutisissa on myös juttuja ensilumen ladusta, persoonallisista jääveistoksista, kaksoisraiteesta, koskinäytöksistä, urheilumenestyksestä, erilaisista konserteista ja tapahtumista, kartanoiden uudesta elämästä, uusista rautatieyhteyksistä. Tätäkin on Imatra.

Meillä on täällä myös esimerkiksi Imatrankoski, joka on maamme vanhin matkailukohde ja Kruununpuisto — Suomen vanhin luonnonpuisto. Valtionhotelli on useaan otteeseen valittu Suomen kauneimmaksi rakennukseksi. Rajan läheisyys tuo kaupunkiimme ilmettä. Virkistäytyä voi myös vaikkapa saunalautalla, kylpylässä, teatterissa tai ravintoloissa. Hei, tää on Imatra, ollaan ylpeitä kaupungistamme!

Olen miettinyt paljon puolillaan olevia vesilaseja ja sitä, miten eri tavoin ne voi nähdä. Realistit näkevät vesilasin puolillaan vettä, sitähän se on. Optimistit näkevät lasit puolitäysinä ja pessimistit puolityhjinä. Fyysikot puolestaan pohtivat ilman ja veden suhdetta skeptikoiden epäillessä, onko neste edes vettä. Surrealistit ovat kiinnostuneita siitä, saisiko vesipuolen asettumaan pystysuuntaan ja utopistien mielestä ilman pitäisi olla pohjalla. Janoinen kulauttaa veden kurkkuunsa sen kummempia miettimättä. Esimerkkini vesilasi voisi olla vaikkapa Imatra — täällä on paljon kaikkea hyvää, toki paljon myös kehitettävää.

Katsopa ympärillesi oikein ajan kanssa ja mieti hetkinen. Miten sinä näet Imatran?

Minun lasini on puoliksi täysi.

Heini Vesterinen

Kirjoittaja on 50. Imatran Inkeri

Luetuimmat

Uusimmat uutiset