Katukanava: Waltti käyttöön myös Imatran joukkoliikenteessä

Lappeenrannan kaupunki on päättänyt luopua Matkahuollon matkakortin käytöstä paikallisliikenteessään 1. helmikuuta lähtien. Tämän jälkeen Lappeenrannan paikallisbusseissa käy ainoastaan Waltti-matkakortti. Päätös on ihan oikea.

Tämän päätöksen jälkeen Imatran ja Lappeenrannan joukkoliikenteen yhteiskäyttäminen muuttuu kuitenkin entistä hankalammaksi. Jatkossa Imatran kaupungin paikallisbusseissa käy ainoastaan Matkahuollon kortti. Lappeenrannan kaupungin paikallisbusseissa käy ainoastaan Waltti-matkakortti. Imatra—Lappeenranta-välillä käyvät molemmat kortit.

Näin ollen jos ihminen matkustaa toistuvasti näiden kaupunkien välillä ja käyttää molempien kaupunkien paikallisbusseja, hän tarvitsee molemmat matkakortit. Tai sitten hänen pitää maksaa toisen kaupungin paikallisbusseissa käteisellä, joka tulee vieläkin kalliimmaksi. Absurdein tilanne on Korvenkylässä asuvilla, joiden matkustaminen maksaa keskimäärin enemmän Imatralle kuin Lappeenrannan keskustaan, vaikka matkaeroa on 30 kilometriä Imatran hyväksi.

Imatralla asuva ei kylläkään voi edes ostaa Waltti-matkakortin kausilippua Lappeenrannan alueelle. Ei voi, vaikka Imatran kaupunki osaomistaa Waltti-järjestelmän. Tämä on Imatran kaupungin valinta, jossa ei ole mitään järkeä, katsoo sitä miltä kantilta tahansa.

Tämä haittaa kaikkien niiden joukkoliikenteessä matkustamista, jotka käyttävät tai haluaisivat käyttää Imatra—Lappeenranta-välin joukkoliikennettä. Tämä ei ole Lappeenrannan vika vaan ainoastaan Imatran. Asiaan pitää saada parannus ja Imatran pitää ottaa Waltti-matkakortti käyttöön joukkoliikenteessään.

Antti Rautio
Imatra, kesk.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset