Katukanava: Uimahallin purkaminen ei käy kuin Strömsössä – Jäähallin hukkalämmöllä voisi kohottaa monitoimihallin kalseaa lämpötilaa

Santeri Tynkkynen

Katukanava: Uimahallin purkaminen ei käy kuin Strömsössä – Jäähallin hukkalämmöllä voisi kohottaa monitoimihallin kalseaa lämpötilaa

Uutisvuoksen (11.2.) mielipidesivulla oli Mikko Airaksen erittäin varteenotettava kirjoitus Ukonniemen alueen kehittämisestä. Kiinnitin kuitenkin kirjoituksessa huomiota tiettyihin asioihin: nyt tulisi keskittyä heti toteutettaviin asioihin.

Jäähallin hukkalämpöä voitaisiin käyttää kylmän kahdeksanasteisen teltta-areenan lämmön nostamiseen vaikka 18 asteeseen. Näin käyttöaste voisi nousta teoreettisesta 98 aukiolotunnista, joka todellisuudessa on noin 40 tuntia, jopa 60 käyttötuntiin.

Eivätkä tenniksenharrastajatkaan tykkäisi pahaa, jos halpaa hukkalämpöä alkaisi virtaamaan jäähallin läheiseen tennishalliin.

Uuden uimahallin rakentaminen kyseiselle alueelle on pitkissä puissa. Nykyisen uimahallin purkaminen ei käy kuin Strömsössä. Uimahalli ja urheilutalo ovat kokonaisuutena kaavaan merkitty suojelukohde. Kaavamuutos tulee olemaan aikaa vievä pitkä prosessi. Toisekseen suojelukohteena olevan rakennuksen hoito lain mukaan edellyttää erityisen huolellista ylläpitoa ja peruskorjausta.

Nyt kunnostustoimet on asiasta vastuullisten toimesta ja jopa päätöksillä lyöty laimin ja näin ollen rikottu lakia. Näitä vastuullisia elimiä ovat kaupunginhallitus, Mitra, rakennustarkastus ja sisäinen tarkastus.

Raimo Timonen

eläkeläinen

Imatra

Luetuimmat