Katukanava: Rakentaminen Saimaan rannoille on sama kuin Vuoksen rannat kaavoitettaisiin, miettikääs sitä

ANU PAKARINEN

Katukanava: Rakentaminen Saimaan rannoille on sama kuin Vuoksen rannat kaavoitettaisiin, miettikääs sitä

Kirjoitukseni koskee Imatran kaupungin mahdollisia aikeita rakentaa Saimaan rantatonteille uusia asuinalueita.

En todellakaan ole kaupungin kehittämistä ja vetovoimaisuuden lisäämistä vastaan, päinvastoin. Lähes kaikki mahdollinen tulisi tehdä Imatran kehittämiseksi ja uusienkin asukkaiden saamiseksi tänne.

Rantatonttien rakentaminen ei kuitenkaan ole sellainen veto, jota tukisin, etenkään jos rakentamisaikeet kohdistuvat kaikkien yhteisille ranta-alueille.

Olen mielenterveyteni vuoksi ollut koko aikuisikäni työmarkkinoiden ulkopuolella. Tämä tarkoittaa myös sitä, että käytettävissä olevat tulot ovat, mitä ovat. Kelan tuilla ei käydä matkoilla, edes kotimaassa. Siksi Saimaan ja Vuoksen ympäristöt edustavatkin minulle todellista luksusta ja irtiottoja perusarjesta.

Käyn ulkoilemassa esimerkiksi Malonsaaressa ja Imatran kylpylän luontopoluilla ympäri vuoden. Jos alueille rakennetaan, jää tämä vaihtoehto tuulettumiseen ja luonnossa liikkumiseen pois. Vaikka alueet rakennettaisiinkin niin, että polkuja säilyy, maisema ja tunnelma muuttuisivat tietenkin merkittävästi, huomattavan epäedulliseen suuntaan.

Toivoisin kovasti, että tällaisetkin näkökulmat asiaan otettaisiin vakavasti. En halua muuttaa täältä, synnyinkaupungistani, minnekään muualle, ja yksi tärkeistä tekijöistä on juuri luonto ja sen läheisyys ja helppo saavutettavuus.

Saimaan rannoille rakentaminen on mielestäni verrattavissa siihen, että Vuoksen rannoille alettaisiin rakentamaan välille Imatrankoski–Mansikkala tai Imatrankoski–Siitola. Miettikää tätä.

Mia Kähkönen

Imatra

Luetuimmat