Katukanava: Imatran päättäjillä on totuus nieltävänä – Ilmasto ratkaisee uinnin valmennusleirien paikan

Kai Skyttä

Katukanava: Imatran päättäjillä on totuus nieltävänä – Ilmasto ratkaisee uinnin valmennusleirien paikan

Uutisvuoksi (18.2.) kirjoittaa laajasti eri otsikoiden alla vastuussa olevien virkamiesten ja kilpauinnin valmentajien toiveita sekä näkemyksiä Imatralle mahdollisesti rakennettavan 50 metrin uimahallin järkevyydestä.

Imatralainen valmentaja Jussi Miettinen viestii rivien välissä kuitenkin tylysti sen, missä uinnin valmennusleirit tullaan pääsääntöisesti järjestämään jatkossakin. Ne järjestetään Välimeren auringon alla 50 metrin ulkoaltailla varustetuissa lomakohteissa, jotka soveltuvat urheiluvalmennukseen.

Meillä imatralaisilla päättäjillä on merkittävä totuus nieltävänä. Muualta Suomesta tuleville uimareille aurinkoisen sään Espanjan viikon leirityksen hinta matkoineen, majoituksineen ja ruokailuineen ilman paikallista subventointia ei ole sen kalliimpi kuin esimerkiksi Imatran kylpylässäkään. Kahden viikon leiri Espanjassa olisi luultavasti jo edullisempi.

Espanjan tai Kanarian sää on syksystä kevääseen ylivertainen Suomen säähän verrattuna. Jos uusi uimahalli yleensäkään Imatralle rakennetaan, toivoisin uimaseurojen suuntaavan leirimatkansa Imatralle. Vaikka rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että jos itse olisin kilpauimari, niin valitsisin kylmänä vuodenaikana harjoitusleirin paikaksi jonkun Välimeren maan.

Mahdollinen säästö 100–200 euroa per henkilö leiristä kotimaassa toimisi ainoastaan kolmen kesäkuukauden aikana. Syksystä kevääseen etelän ilmasto ratkaisee matkan suunnan. Etelän aurinko ja Välimeren tai Kanarian ilmasto vetävät puoleensa uimareita aivan samoista syistä kuin meitä muitakin, joille etelään on ollut joskus mahdollisuus matkustaa tai tulee mahdolliseksi matkustaa.

Antero Lattu

kaupunginvaltuutettu (sd.)

kaupunkikehityslautakunnan pj

Luetuimmat