Katukanava: Imatra tarvitsee uuden leirintäalueen ja sen paikka on Lietteenrannassa tai Kohonkujan päässä

Juho Kokko

Katukanava: Imatra tarvitsee uuden leirintäalueen ja sen paikka on Lietteenrannassa tai Kohonkujan päässä

Mikä on kun ei Imatra oikein vedä? Mitäs, jos täällä olisi tilat kunnon leirintäalueelle? On meillä Varpasaari, mutta se ei ole niin iso, että sinne kaikki halukkaat mahtuisi asuntoautoilla ja vaunuilla.

Täältä löytyy joku vaatimaton leiripaikka. Enemmän se on kaupungin pelote, josta puhutaan, että enpä ole ikinä niin vaatimattomassa paikassa käynyt kuin Imatralla leiripaikassa.

Kaupunki on kaunis paikka. On nähtävyyksiä monenlaisia sekä kesäteatteri, jossa esitetään erinomaisia näytelmiä vuodesta toiseen. Mutta meillä ei ole tilaa ja siihen on tultava muutos lähivuosina.

Minusta meidän kannattaa vakavasti harkita Imatralle ihan kunnollista matkailuvaunualuetta. Täältä kyllä löytyy tilat sellaisille ihan veden äärellä. Toteutusraha kyllä saadaan takaisin moninkertaisena, kun saamme porukkaa. Enemmän menetämme tuloja sillä, kun karavaanarit menevät naapurikaupunkeihin. Ihan puhdas karavaanarialue palvelisi myös Imatran ajojen aikaan, kun tilat ovat täynnä.

On puhuttu monista paikoista. Lietteenranta on Immalanjärven rannalla ja kooltaan iso. Paikka on lähellä Vuoksenniskaa, jota on yritetty kehittää kokoajan. Sen lisäksi vieressä on golfkenttä, mikä tuo lisämausteen tälle alueelle.

Kohonkujan uimapaikka on Raution-kyläyhdistyksen uimapaikka, josta löytyy kota. Siinä on yläpuolella pelto, joka on nähtävästi kesanto. Sen lunastamalla ja pohjatöitä tekemällä saisimme erinomaisen paikan. Voisimme lisätä alueelle jotain aktiviteettijuttuja. Paikka on puhdasvetisen Immalanjärven vieressä ja matala, sopii juuri perheen pienemmille.

Rautionranta ei sovi minusta tähän tarkoitukseen.

Lempukka sijaitsee lähellä kylpylää. Tätä paikkaa muokkaamalla voisimme saada myös hyvän leirintäalueen, sillä vieressä on Saimaa ja kylpylä, josta ei puutu mitään sekä venesatama.

Asiat pitää saada maaliin, eikä vatvoa. Meillä ei täällä juurikaan päästä mistään sopuun. Asioista kyllä keskustellaan, mutta siihen se melkein jää. Nyt täytyy pistää asioihin vauhtia tai tilanne on kohta huolestuttava. Olisiko meillä uusi leirintä- tai matkailualue vuonna 2022? Ja missä? Minun mielipide on, että uudeksi paikaksi valitaan joko Lietteenranta tai Kohokujan peltoalue.

Marko Lajunen

Imatra

Luetuimmat