Katukanava: 50 metrin uima-allas toisi Imatralla paremmat harjoitteluolosuhteet – Pitkän radan allas lisäisi myös käyttäjien turvallisuutta

Piia Kaskinen

Katukanava: 50 metrin uima-allas toisi Imatralla paremmat harjoitteluolosuhteet – Pitkän radan allas lisäisi myös käyttäjien turvallisuutta

Suomen Uimaliitto on esittänyt kannanoton yhdessä Uinti Imatran kanssa liittyen uuden uimahallin rakentamiseen Imatralle.

Esitämme kannanotossa, että pitkän radan allas mahdollistaisi monipuolisen hallitilan käytön, helpottaisi tämän hetkistä tilanahtautta sekä lisäisi turvallisuutta, joka erityisesti arki-iltaisin vaikeuttaa eri käyttäjäryhmien samanaikaista uimaratojen käyttöä sekä harrastevuorojen aikatauluttamista ja venyttää lasten harrastevuoroja iltamyöhään.

Uima-altaan muokattavuus toisi niin vesijuoksijoille, eritasoisille kuntouimareille kuin samaan aikaan harjoitteleville harraste- ja kilparyhmille paremmat olosuhteet.

Yhteisessä kannanotossa toteamme, että kilpa- ja harrasteuinti on ydintoimintaa Imatran Uinnille. Iso 50 metrin allas mahdollistaisi uintiharrastajille ja kilpauimareille paremmat harjoitteluolosuhteet ja sitä kautta uimarin polun kohti kansallista ikäluokan kärkeä ja jopa kansainvälistä tavoitetilaa. Hyppyaltaalla seuran uimarit ja paikalliset voisivat tutustua uintiurheilun lajeihin, kuten uimahypyt, taitouinti ja vesipallo.

Uimaliiton pitkän radan arvokilpailuiden (SM-uinnit) tai Rollo-uintien järjestämisen näkökulmasta tulee hallissa olla yli 300 henkilöä kattava katsomo 50 metrin altaan lisäksi. Arvokilpailuita haetaan ja myönnetään Uimaliiton kulloinkin voimassa olevien kriteereiden mukaisesti.

Pahoittelemme mahdollisia epäselvyyksiä tai väärinkäsityksiä liittyen Suomen Uimaliiton kantaan Imatran uimahallihankkeen osalta. Uimahallihanke on aina merkittävä ja iso satsaus kunnalle. Samalla se on uintiurheilun ja vesiliikunnan seuroille merkittävä olosuhdemahdollisuus, jota Uimaliitto tukee.

Sanna Airaksinen

Toiminnanjohtaja

Suomen Uimaliitto

Luetuimmat