Katukanava: Matkailijoilleko uusi uimahalli Imatralle? Ei, vaan imatralaisille

Kai Skyttä

Imatran uimahallin nykyinen sijainti palvelee parhaiten imatralaisia, kirjoittaa osa-aikaimatralainen Arto Koivu Katukanava-kirjoituksessaan.
Imatran uimahallin nykyinen sijainti palvelee parhaiten imatralaisia, kirjoittaa osa-aikaimatralainen Arto Koivu Katukanava-kirjoituksessaan.

Olen lukenut Imatran pohtivan uuden uimahallin rakentamista Ukonniemen urheilualueelle. Onko uimahalli siis tarkoitus rakentaa matkailijoille eikä imatralaisille? Uimahalli on yksi tärkeimmistä imatralaisten kuntoliikuntapaikoista. Miksi viedä se etäälle asukkaiden keskiöstä?

Uimahallin nykyinen paikka liikuntatiloineen palvelee parhaiten koululaisten, ikäihmisten ja kaikkien kaupungin asukkaiden liikuntatarpeita. Viereen on juuri valmistunut suuri koulukeskus, josta on lyhyt kävelymatka liikuntatunnilla uimahallille ja muihin liikuntatiloihin. Käyttäisivätkö puukoulun oppilaat liikuntatunneilla Ukonniemen uimahallia? Tuskin läheskään yhtä paljon. Matka pitäisi tehdä bussikuljetuksin ja aikaa kuluisi tarpeettomasti matkoihin eivätkä matkat ilmaisia ole.

Vesiliikunta on ikäihmisille ensiarvoinen kuntoa ylläpitävä hoitomuoto. He muuttavat enenevässä määrin palvelujen ääreen, kun liikkuminen tulee rajallisemmaksi eikä esimerkiksi oman auton käyttömahdollisuutta enää ole. Ikäihmisille tulisi järjestää kuntoutuspalvelujen saatavuus mahdollisimman helpoksi.

Asiantuntijat esittävät painokkaasti ikäihmisille aktiivista kuntoutusta ja liikuntakyvyn ylläpitoa. Siinä vesiliikunta on lähes ykkösasemassa. Liikuntakyvyn ylläpito pidentää ikäihmisen kotona asumisen aikaa ja parantaa hänen ansaitsemaansa arvokasta vanhuutta. Kalliin laitoshoidon tarve vähenee. Se jos mikä säästää yhteiskunnan varoja. Kuntouttava liikunta on halpaa verrattuna kalliiseen laitoshoitoon.

Uimahalli liikuntatiloineen nykyisessä paikassa täydentää mitä parhaiten puukoulun liikuntatiloja, joilla on kova kysyntä.

Uimahallin pitäisi palvella ensisijaisesti kaikkia kaupungin omia asukkaita. Sen saatavuuden pitäisi olla käyttäjille mahdollisimman helppo ja edullinen. Sitä Ukonniemen urheilukeskus ei todellakaan ole. Siksi uimahallin nykyinen paikka on luontevasti se paras paikka.

Arto Koivu

Vanhus- ja asumispalvelun työtä tekevä eläkeläinen

Nurmijärvi/Imatra

Uusimmat uutiset