Katukanava: Mikä tai kuka tyhjensi Vuoksenniskan?

Ylä-Vuoksen arkisto

Vuoksenniskan tietä loiston aikoina.
Vuoksenniskan tietä loiston aikoina.

Vuoksenniska eli 1970—80-luvuilla suurta kehityksen aikaa. Pääkadulla oli yrityksiä joka kiinteistössä. Oli pankkeja, kauppoja, kahviloita, ravintoloita, urheilukilpailuja ja tansseja. Usko tulevaisuuteen oli vahva.

Kunnes Niskan menestyksen odotukset kaavoitettiin uudelleen. Torikatu levennettiin, että ihmiset pääsevät Niskan keskustaan ja työväentalolle. Tämä uni ei toteutunut. Pääsy kyllä, mutta asiakkaat puuttuvat.

Niska sai toisen ohitustien, moottoritien ja kuutostiestä tuli kylätie, jonka varrella yritykset eivät juuri viihdy. Mikä avuksi? Niskan demarit eli VTY oli Imatran vahvin demariyhdistys valtuustossa eli mikä meni pieleen? Valtakirja veronmaksajilta oli vuosikymmeniä vanha.

Mielestäni kaavoitus tulisi muuttaa siten, että yksi ohitustie riittäisi. Vanhalla kuutostiellä ei olisi mahdollista kiertää Niskan keskustaa. Vuoksenniskantieltä voisi ajaa Kaukopäähän ja alas Lakasenpellolle, Rönkkään ja niin edelleen. Ei suoraan Niskan ohitse siellä käymättä.

Honkaharjun sulkeminen ja palvelujen siirtäminen Kulmille saattaa olla toiseksi viimeinen niitti Niskalle ja Raution kylälle. Kun rajavartiosto siirtää toimintansa koskien esikuntaa sekä raja- ja merivartiostokoulua, sinne ei jää kuin rajakomppania varusmiehineen ja muutama kymmenen kapiaista.

Toivon parempaa, ja nopeita toimia yhteiskunnalta.

Kari Hauhia

Imatra

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset