Katukanava: Perutaan häät ja yhteinen hautapaikka — Laulu sopii Suomen päättäjille, jotka pyörtävät jälleen lupauksiaan

Katja Juurikko

Katukanava: Perutaan häät ja yhteinen hautapaikka — Laulu sopii Suomen päättäjille, jotka pyörtävät jälleen lupauksiaan

Entinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner aloitti toimikaudellaan taksiuudistuksen ja VR:n pilkkomisen, joihin leegio asiantuntijoita antoi lausuntoja. Uuden ministerin Sanna Marinin toimesta uudistukset perutaan ja taas leegio asiantuntijoita antaa lausuntoja samasta asiasta.

Antti Rinne lupasi ennen vaaleja vappusatasen pieneläkeläisille. Varmaan sotaveteraanin leski 775 euron eläkkeellä mietti, että nythän minä voin syödä muutakin kuin perunaa ja porkkanaa. Mutta vaalien jälkeen tämäkin lupaus peruttiin.

Keväällä Imatrallekin liihottelivat eri puolueiden kansanedustajakandidaatit niin kuin Itävallan kyläpääskyset lähinnä haukkumaan muita puolueita. Pääskysten joukossa oli myös nykyinen ministeri Krista Kiuru. Hän oli silloin sote-asioista päättävän valiokunnan puheenjohtaja ja hän haukkui virkamiesten tekemän työn, jota oli tehty jo yli kymmenen vuotta Suomessa. Hän vaati 0,7 henkilön hoitajamitoitusta eli hoitajia, jotka tekevät pelkästään alansa töitä, eivät siis siivoa ja kokkaa. Mutta nyt kun hän on ministeri, on puheet peruttu. Meillä ei olekaan riittävää määrää hoitajia, keittäjistä ja siivoojista puhumattakaan.

Suomen päättäjät ovat ottaneet liian vakavasti otsikossa mainitun entisen iskelmän.

Toki erilaiset toimikunnat ja asiantuntijat ovat mielissään, kun joka neljäs vuosi tehdään uudet suunnitelmat ja entiset romutetaan ja näin asiantuntijoille riittää hommia. Ei ihme, että yhteiskunnan rahat ovat loppumassa ja virkamiesten sekä asiantuntijoiden tilikukkaro kasvaa.

Raimo Sievänen

KTM

Kommentoidut