Katukanava: Suomen suurinta puukoulua rakennettiin uimahallin ja urheilutalon yhteyteen – Missä päätösten pitkäjänteisyys Imatralla?

Anu Pakarinen

Katukanava: Suomen suurinta puukoulua rakennettiin uimahallin ja urheilutalon yhteyteen – Missä päätösten pitkäjänteisyys Imatralla?

Uutisvuoksi järjesti 19.2. keskustelutilaisuuden kuntalaisille uimahallin tulevasta paikasta. Se on saanut vielä enemmän julkisuutta kuin viime vuonna niin sanottu Napinkulman kaava. Napinkulman kaava hyväksyttiin läpihuutojuttuna, vaikka valtaosa kuntalaisista vastusti kaavaa.

Olen uimahallin aktiivikäyttäjä eli käyn kuntosalilla ja uimahallilla useamman kerran viikossa. Vilkkaana keskisuomalaisena olen kysynyt kymmeniltä, jos en sitten sadoilta, uimahallin paikasta. Yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat Mansikkalan kannalla eri perustein. Tässä muutama kommentti.

Kun päätettiin Suomen suurimman puukoulun rakentamisesta, keskeisenä kriteerinä päättäjillä oli rakentaa se uimahallin ja urheilutalon yhteyteen, koska käyttäjiä uudesta koulusta löytyy liki kaksi tuhatta nuorta ja vähän vanhempaa.

Mikäli paikka olisi Ukonniemen alueella, oppilaiden aika menisi linja-autossa istumiseen ja ei se matkustaminenkaan ole aivan ilmaista. Missä on presidentti Niinistön esittämä ajatus päätösten pitkäjänteisyydestä? Ei ainakaan Imatralla.

Uimahallilla käy useita henkilöitä, joilla on liikkumisongelmia polvien, lonkkien ynnä muiden syiden takia. Jos jouduttaisiin menemään Ukonniemeen, monelta uintihommat jäisivät ja jono Eksoten palveluihin pitenisi.

Uimahalliin on tehty kuntokartoitus. Minulle ei selvinnyt, eikä monelle muulle, onko tehty kuntoarvio eli silmämääräinen arvio rakenteista vai kuntotutkimus, jolloin rakenteita pitää tutkia tarkemmin myös rakenteita purkamalla. Hommassa on hiukan salaamiseen makua, myös joillekin päättäjille.

En ota kantaa uimaradan pituuteen, mutta hintaero lienee 5 miljoonaa euroa, mikäli rakennettaisiin 50 metrin rata. Lehtitietojen mukaan uimarit menevät mieluummin ulkomaille harjoittelemaan, vaikka mitat täyttävä halli olisi naapurikunnassa. 50-metrinen uima-allas vaatii puolet enemmän vettä kuin 25-metrinen allas, lämmityksestä puhumattakaan, tämmöistä on matematiikka.

Aktiivisena uimahallin käyttäjänä olen havainnut, että kaupungin päättäjien näkeminen kyseisissä tiloissa on yhtä harvinaista kuin nähdä leijonan tassuttelevan Ruokolahden metsiköissä.

Raimo Sievänen

Imatra

Luetuimmat

Uusimmat uutiset