Katukanava: Imatralla on vain yksi keskusta ja sen tilanne huolettaa – Nyt panokset kehittämiseen

Kanerva Jalarvo

Katukanava: Imatralla on vain yksi keskusta ja sen tilanne huolettaa – Nyt panokset kehittämiseen

Elävät kaupunkikeskustat ry on Suomen johtava keskustojen kehittäjien yhteistyöfoorumi, jonka tavoitteena on kaupunki- ja kuntakeskusten jatkuva kehittäminen elinvoimaisemmiksi, viihtyisämmiksi ja kilpailukykyisemmiksi. Imitsi on sen täysvaltainen jäsenyhdistys, jonka tavoitteet ovat yhteneväiset.

Imatran keskustan elävyys on koko kaupungin etu ja tavoiteltava päämäärä.

Väestökato, matkailun hiipuminen ja koronakriisi ovat aiheuttaneet mittavia menetyksiä myös Imatran keskustalle. Imitsi pienin resurssein tekee merkittävää työtä keskustan elävöittämiseksi.

Kaupungin vahva tuki on tärkeä toimintaedellytysten takaamiseksi. Imatralla ei ole varaa heittää pieniä resursseja hukkaan hajauttamalla niitä. Kaupungissa on vain yksi keskusta, jonka elinvoiman edellytyksistä on pidettävä vahvasti huolta.

Olemme huolestuneena seuranneet keskusta-alueen tilannetta. Palveluiden kato ja tilojen tyhjeneminen edellyttävät useita toimenpiteitä, kuten muun muassa vuokratason tarkistuksia ja sijoittujien houkuttelua. Kaavoituksen pattitilanteeseen on myös löydettävä ratkaisuja, sillä keskeinen keskusta-alue ei voi odottaa vuosia ränsistyneen ja autioituneen julkikuvan kanssa.

Keskustan merkitys kaupungin elinvoiman luojana tulee vihdoin tunnustaa myös Imatralla. Onhan meillä Suomen upein ja ainutlaatuisin keskustamiljöö.

Liisa Marsio

Pia Rantanen

Imatra

Luetuimmat