Katukanava: Annetaan Lammassaaren olla sellainen, kuin se jääkaudesta asti on ollut – Imatralta löytyy myös asvalttimaastoa ulkoiluun

Vuokko Puska

Näkymä Lammassaaresta Rauhaan päin.
Näkymä Lammassaaresta Rauhaan päin.

Otan kantaa keskusteluun ja viittaan kirjoitukseen Polkujen kunnostus jäi puolitiehen.

Minulle metsä kivineen ja polkuineen on rauhoittumisen paikka. Lataan metsässä sieluuni metsän ikiaikaista voimaa ja ikäänkuin hengitän siellä paremmin.

Erilaisissa metsissä kulkemiseni ei välttämättä ole vauhdikasta. Voin istua, kuunnella, olla, katsella ja ihmetellä luonnon erilaisuutta eri vuodenaikoina, eri kellonaikoina.

Aina kun kuljen, ajattelen metsässä liikkumisen ja olemisen monipuoliseksi kehonhuoltopaikaksi. Maaston vallitseva epätasaisuus tekee erityisen hyvää silmän korvan, käden, jalan, tasapainoiselle mielen ja kehon yhteydelle.

Kannot, kaatuneet puut, kivet, tuulen, veden, lintujen ja luonnon äänet hiljentävät ja pysäyttävät miettimään, mikä oikeasti on tärkeää.

Imatralla oleva Lammassaari on ollut siinä tietämykseni mukaan jääkaudesta asti. Ihminen on muokannut saarta jo nyt hyvin paljon.

Tällä kirjoituksella haluan vain sanoa, onko ihmisen ihan pakko raapia luonnontilassa olevat metsät ja polut rakentamalla niitä mieleisekseen?

Miksi ihmisellä on aina niin kiire, ettei ehdi ajatella mihin ja miten jalkansa asettelee? Tasapainonsa kanssa epäilevän suosittelen kääntyvän personal trainerin, fysioterapeutin tai hierojan puoleen, joiden kanssa tätä asiaa voidaan alkaa työstämään.

Ennen metsään menoa on joskus hyvä kokeilla seisomista kotona yhdellä jalalla. Siinä voi samalla miettiä, kannattaako sinne epätasaiseen metsään mennä, jos ei tasaisella lattialla pysy kotona pystyssä.

Ihminen voi kehittää tasapainoa ja koordinaatiota koko ikänsä ajan. Kadonnut tasapaino löytyy kyllä, kun itse sitä haluaa etsiä ja kehittää.

Imatralla on hyvin paljon luonnontilassa olevaa ulkoilumaastoa ja löytyy monipuolista vaihtoehtoa niin soralla, asvaltilla kuin purulla ulkoilemiseen.

Tästä kiitos kaupungille. Luonnossa on voimaa. Miksi luonnontilaista polkua pitää muuttaa, muokata ihmisen mukaan?

Vuokko Puska

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut