Katukanava: Hätähuuto Taitotalon puolesta — Pelastakaa, ei sotamies, vaan talo

Jenny Rantanen

Katukanava: Hätähuuto Taitotalon puolesta — Pelastakaa, ei sotamies, vaan talo

Se on nyt vaan niin, että sorry, jos on pakko mummonkin tarttua kynään säilyttääkseen mielenrauhansa. Siellä "naamakirjassa" on mainio ryhmä Ruokolahtelaiset täynnä elämänläheistä asiaa kuten tälläkin viikolla:

Ruokolahdella Vennonmäellä seisoo arvokkaana lähes satavuotias koulutalo. Se näyttää katselevan alistuneesti tyhjin silmin ympäristöään. Ei näy ihmisiä, ei toimintaa, ei ulkona eikä sisällä. Missä ovat kävijät, kutojat, soittajat, kuorolaiset, lapset, taiteilijat? Suuret tilat hiljaisina.

Kuitenkin vuosikausia toiminta siellä on antanut rikkaita kokemuksia, elämyksiä, näyttäviä tuloksia — siis sisältöä monien elämään. Tämän on mahdollistanut asiasta innostuneiden yhteistyö. Miksi nyt tämä masentava, pysähtynyt tilanne; terve, monikäyttöinen talkootyöllä kunnostettu talo hylättynä melkein kuin unohdettuna?

Mitä on tehtävissä? Kuka, ketkä, miten pelastaisivat Taitotalon ilolle ja toiminnalle? Varjelemaan meitä tylsyydeltä ja ehkä jatkossa säästämään yhteiskunnan varoja terveyden ja mielenrauhan säilyessä, sillä ei ihminen elä vain leivästä, sanoo suuri kirja.

Tuulikki Toiviainen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset