Katukanava: Eksote on muninut toisten rakentamiin pesiin, ja jälki on sen mukaista

Katri Ikävalko

Katukanava: Eksote on muninut toisten rakentamiin pesiin, ja jälki on sen mukaista

Mitä yhteistä on käellä ja Eksotella? Molemmat munivat toisten rakentamiin pesiin ja tuhoavat alkuperäiset asukkaat kukkuen riemua tuhoteon jälkeen.

Eksote julisti suureen ääneen, että he eivät voi toimia toisten omistamissa kiinteistöissä. Nyt ääni on toinen; he vaativat, että toiset rakentavat heille kiinteistön, jossa he voivat toimia. Nerokasta: Imatra rakentaa ja maksaa, Eksote vuokraa halvalla ja määrää, minne tämä kiinteistö sitten rakennetaan.

Eksoten johdolle ei kelpaa sairaalakiinteistöksi rakennettu Honkaharju. Potilaat halutaan siirtää homeiseen keskussairaalan potilastorniin, joka on nykyisiä tiloja huonompi imatralaisille. Muu potilaiden hoito silpotaan ympäri kaupunkia eikä suunniteltuun uuteen kiinteistöön saa mahtumaan kaikkia niitä toimintoja, joita Honkaharjussa on. Laboratorio eri rakennuksessa, dialyysin ja röntgenin tilat eivät mahtuisi todennäköisesti, mikäli raamihinta 50 miljoonaa pitää. Ehkä ne toiminnat on suunniteltu tehtävän Lappeenrannassa?

Kyseinen uusi paikka on autoja ajatellen heikko, Imatrankoskella on parkkipaikkojen määrä nykyiselläänkin pieni. Potilaat joutuisivat käyttämään kauppojen parkkeja ja ostajat siirtyisivät Mansikkalan marketteihin.

Imatran päättäjät voivat todennäköisesti kieltäytyä antamasta rakennuslupaa. Emmekö voi erota tällaisesta järjestöstä, joka omia periaatteitaan vastaan pyrkii rakentamaan terveyspalveluita haittaavan himmelin? Vetoan päättäjiin, äänestäkää ei ja vaatikaa Eksoten päätäjät neuvottelemaan Imatran asukkaiden toiveiden mukaisesta kokonaisvaltaisesta hoidosta. Eli hoidosta Honkaharjussa.

Marja Estola

korvalääkäri (vihr.)

Honkaharjun sairaala

Luetuimmat

Uusimmat uutiset