Katukanava: Kuuttihoitola on karhunpalvelus norppakannalle

Norpansuojelu on uskonto. Nyt viimeinen villitys on perustaa norppahoitola huonosti luonnossa pärjääville elikoille. Eikö olisi norpan kehityksen kannalta parasta antaa luonnon hoitaa elinkelvottomat elikot pois sukua jatkamasta? ”Heikot pois” on luonnonvalinta muidenkin eläinten osalta, jotta kanta pysyisi elinvoimaisena. On unohdettu, että norppa on eläin siinä missä rottakin. Nyt se on kuitenkin saanut jumalaisen aseman. Norppaa palvotaan mitä ihmeellisimmin tavoin.

Puoliväkisin yritetään pelastaa tuon temppelin suojissa luonnonlakien vastaisesti näitä kitukasvuisia rääpäleitä. Vaarana on tämän temppelin perustamisella ja ylläpidolla heikentää koko norppapopulaation elinvoimaisuutta, kun tällaiset yksilöt pääsevät jatkamaan sukua. Ne eivät saa itse luonnosta ravintoa, vaan niitä on syötettävä kuin kotieläimiä. Tarvitaan taas uusia rajoituksia, kun kaislatkin alkavat olla liikaa norpan selviytymiselle.

Paras palvelus ihmiseltä yleensä kärsivälle eläimelle on päästää se tuskistaan. Mutta tässä suojeluhuumassa on norppa nostettu jumalaiseen asemaan ja siksi järki on hävinnyt sen kohtelussa. Loppujen lopuksi tällainen hoitolatoiminta kääntyy norppaa vastaan.

Puhutaan, ettei toimintaan tarvita veroeuroja. Mutta kun norppakanta lisääntyy ja näitä elinkelvottomia yksilöitä tulee temppelin suojiin entistä enemmän, ollaan vaatimassa yhteiskunnan varoja toimintaan.

Martti Laine

Puumala, Lieviskä

Luetuimmat

Uusimmat uutiset