Katukanava: Kun pitää "Prkele, että on hermo pinnassa" -paitaa, helpottuu olo hieman tässä typerysten maailmassa

Pari viikkoa sitten ajettiin Neste-ralli Jyväskylän ympäristössä. Pihtiputaan mummon mökin ympärillä hiekka pöllysi. Kun mummo lähtee vanhalla autolla hakemaan voita ja leipää kaupasta, sanotaan: ”sinä tuhoat maapallon, kun ajat vanhalla autolla”. Jos hän vielä sattuu lämmittämään mökkiä öljyllä, on maapallon tuhoutuminen lähes takuuvarmaa.

Mummon pitäisi hankkia 30 000 euroa maksava sähköauto ja 20 000 euroa maksava maalämpö. Siinä sitä on 775 euron eläkkeellä olevalla sotaleskellä miettimistä, taisteliko miehensä turhaan idän rintamalla. Samaan aikaan Brysselin herrat ovat viikon Strasbourgissa pitämässä kokouksia. Eräs edustaja totesi taannoin, että hän löytää jo vessan ja ruokalan Brysselissä. Toivoa sopii, että hän löytää vessan myös uudessa paikassa, ruokalasta ei niin väliä. Suomalaisen veronmaksajan hermo on pinnassa, kun liki kymppitonnin palkalla etsiskellään vessaa EU:n käytävillä. Joku on kuitenkin löytänyt ruokalan, koska — sanonko mikä — on leveä kuin seitsemän leivän uuni.

Venäjän armeija harjoittelee sotataitoja Itämerellä. Ovat kuulemma hyvin tarpeellisia, koska länsimaat, Suomi mukaan lukien, uhkaavat Venäjän itsenäisyyttä. Samaan aikaan Belgian kokoinen maa-alue on tuhoutunut metsäpaloissa Siperian taigalla. Olisin kuvitellut, että näillä sotilailla olisi ollut enemmän käyttöä metsäpalon sammuttamisesta kuin leikkimällä sotilasleikkejä Itämerellä.

Mutta hyvin eivät ole asiat vihreitten Helsingissä. Siellä on nähty jossakin pusikossa liito-orava vai oliko valkoselkätikka? Kuitenkin laji, joka ei kuulu Suomen alkuperäiseen luontoon. Mutta näiden hörhöjen takia kaavoitukseen tehdään muutoksia ja pitää tiivistää kaupunkirakennetta. Ihmisistä ei niin väliä.

Sain viime keväällä paidan, jonka tyttäreni osti huutokauppakeisarilta Keski-Suomesta.

Paidan rintamuksessa lukee otsikossa mainittu lause. Keski-Suomessa moni henkilö kävelee tämä paita päällä, ainakin kesällä.

Kun pidän paitaa päälläni, olo helpottuu pikkaisen tässä typerysten maailmassa.

Raimo Sievänen

Imatra

Luetuimmat