Katukanava: Vain yhtä pyydän — tietoa siitä, miten kaapelin maahanpanijaiset Rajapatsaalla etenevät

Telia vastaa: Tavoite on, että työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Imatralaista Raimo Sievästä askarruttaa Rajapatsaan alueella tehtävä kaapelointityö. Tässä hänen katukanavakirjoituksensa:

Olavi Virta levytti vähän ennen talvisotaa hienon tangon, vain yhtä pyydän. Tämän kappaleen myötä esitänkin seuraavan pyyntöni.

Juttuni liittyy Rajapatsaan alueella tehtäviin sähkökaapelin ja valokuidun maahanpanijaisiin.

Imatran seudun sähkönsiirron toimesta sähkökaapeli on jo alkukesän aikana kaivettu maahan ja tiedustelujeni mukaan Telian valokuitukin kaivetaan loppuvuoden aikana maahan.

Olen ollut yhteydessä kumpaankin toimijaan ja on ilokseni sanottava, että molemmissa firmoissa olen saanut osakseni ystävällistä, etten sanoisi erittäin ystävällistä palvelua. Mutta minua ihmetyttää se, että joudun olemaan konsulttina kyseisiin firmoihin, koska itse firmat eivät tiedä mitään toistensa tekemisistä. Lisäksi Telialla on alihankkija, joka on yhtä tietämätön asiasta.

Kysäisin kesän aikana, kuka tekee katujen korjausasfaltoinnin, mutta sitäkään ei tiedetty. Esitin epäilyni, että se olisi YIT, koska olen nähnyt sellaisen firman Imatran kaupungin puuhissa. Pahinta olisi ns. Helsingin malli. Siellä saman kesän aikana on sama katu asfaltoitu kahteen kertaan, koska toimijat eivät seurustele keskenään. Tänä kesänä aikaa on tuhraantunut myös viemäreiden kansien hitsaamiseen.

Jos Telian ja Imatran seudun sähkönsiirron päättäjät eivät seurustele työasioista keskenään, niin sellaiset päättäjät on laitettava vaihtoon. Kansantalouden kannalta ei ole järkevää, että katua revitään auki pari kertaa kesässä, koska kustannukset viime kädessä jäävät aina palvelun ostajalle.

Esitänkin kainon pyynnön, että saataisiin tieto siitä, miten homma etenee loppuvuoden aikana.

Muuten, otsikossa mainitun kappaleen alkujuonto alkaa seuraavasti: ”Bruno Laakko ja hänen orkesterinsa Lepakot esittää kappaleen, vain yhtä pyydän, esittää Olavi Virta”.

Raimo Sievänen

Imatra

Telian Lasse Vesanen vastaa Sieväselle:

Rajapatsaan alueelle sijoittuu Imatran kaupungin katuvalourakka, Imatran seudun sähkönsiirron sähköurakka sekä Telian valokuitu-urakka.

Kaikki osapuolet tietävät toistensa urakoista ja myös Telian alihankkija on tietoinen alueen töistä. Kolmen päällekkäisen verkon yhteensovittaminen vaatii toisinaan erilliskaivuuta yhteistyöstä huolimatta.

On siksi mahdollista, että katu asfaltoidaan joiltain osin kahteen kertaan.

Tämä ei johdu siitä, että toimittajat eivät keskustelisi keskenään, vaan verkot ovat erilaisia ja niiden rakentaminen ei aina ole mahdollista samaan aikaan. Tavoitteena on, että työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Lasse Vesanen

Telian verkonrakennus

Luetuimmat

Uusimmat uutiset