Anna Helminen, Kai Roslakka ja Kaisa Heino katukanava-kirjoituksessaan: Imatran hyvinvointipalveluiden johtaminen on hyvin hallussa

Uutisvuoksen juttu 5. kesäkuuta (verkko 4.6.) käsitteli Imatran kaupungin hyvinvointipalvelujen johtajakysymystä. Juttu oli kirjoitettu hieman kärjistävään sävyyn. Imatran hyvinvointipalvelut eivät ole ilman johtamista, vaikka viranhaltija on pidemmän aikaa poissa.

Kaupungin hyvinvointipalvelujen johtajamalli on sellainen, että esimerkiksi opettajien lähiesimiehiä ovat rehtorit ja apulaisrehtorit. Heidän esimiehensä on opetuspalveluiden päällikkö, jonka rooli on opetuspalveluiden kehittämisessä keskeinen. Hän vastaa ja raportoi työstään hyvinvointijohtajalle. Vastaava johtamismalli toimii muissakin vastuualueen palvelukokonaisuuksissa, kuten varhaiskasvatuksessa. Vastuualueen johto on hoitanut tehtäviään edellä kuvatun kaupungin johtamismallin ja tehtäväkuviensa mukaisesti.

Jos hyvinvointijohtaja on lomalla tai estynyt muusta syystä hoitamaan tehtäväänsä, hänen tehtävänsä jaetaan ja vastuun ottaa kantaakseen apulaiskaupunginjohtaja. Näin on myös toimittu tällä kertaa.

Anna Helminen

kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Kai Roslakka

kaupunginjohtaja

Kaisa Heino

apulaiskaupunginjohtaja

Muokattu klo 13.11. Korjattu kirjoitusvirhe.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset