Katukanava: Poliitikot tietävät kyllä, mitä pitäisi tehdä, mutta eivät sitä, miten tulisivat valittua uudelleen sen jälkeen – Uimahalli kylpylän yhteydessä on hieno idea

Joonas Tapaninen

Katukanava: Poliitikot tietävät kyllä, mitä pitäisi tehdä, mutta eivät sitä, miten tulisivat valittua uudelleen sen jälkeen – Uimahalli kylpylän yhteydessä on hieno idea

2020-luvun ja vuosikymmenen päätökset, joilla Imatra saadaan strategiansa mukaiseen kasvuun, ovat Imatran edustuksellisen demokratian itse päätettäviä. 70-vuotias Imatra on kaupunki, jossa on koettu 35 vuotta nousua ja 35 vuotta asukasmäärän alamäkeä. Tämä ei voi jatkua.

Kuntalaisella on oikeus ilmaista tyytymättömyyttään ja vaihdella asioihin mielipidettä kuin viikonpäivää, mutta edustuksellisella demokratialla ei sitä mahdollisuutta ole. Edistyksellisen demokratian on tiedettävä ja tehtävä viisaita päätöksiä, kun katsomme Imatran tulevaisuutta. Uima-urheiluhallin paikan suhteen meillä poliitikoilla ei ole nyt kuin yksi ongelma: Tiedämme, mitä pitäisi tehdä, mutta emme tiedä, miten tulisimme uudelleenvalituksi, jos teemme sen.

Uimahallin elinkaari on keskimäärin 50 vuotta ja siinä ajassa maailma muuttuu. Imatran on pystyttävä muuttumaan, jos se haluaa olla itsenäinen ja kuntalaisten sekä matkailijoiden aktiviteettipaikkojen rakentaja ja näkijä. Tähän liittyy keskeisesti myös 2030-luvun uimahalli ja urheilutalo.

Ketkä ovat uimahallin ja urheiluareenan käyttäjiä 2030-luvulla? Mistä he tulevat ja mitä he haluavat? Onko heitä riittävästi, kun suuren ikäluokan veronmaksajat vaipuvat Karhumäkeen ja nuori ikäluokka on työn perässä muualla maailmalla? Tämä on keskeinen kysymys päätökselle.

Oma vastaukseni on: Ulkopuolinen rahoitus on merkitsevä kansainväliselle Ukonniemen liikunta-ja virkistysalueelle. Imatran verotuloilla sen kehitystä ei pystytä viemään eteenpäin. Laadukkaan uimahallin ja urheiluareenan suurimmat käyttäjäryhmät tulevat olemaan liikunta- ja terveysmatkailijat, joita tukee kilpaurheilu. Kansainvälisesti laadukas uima-areena on Imatran talousalueen kaikkien asukkaiden käytössä. Sen takana on laadukas, työllisyyttä edistävä palvelu.

Vanhemmat ja vaarit päättivät meidän uimahallin sijainnin 1960-luvulla Mansikkalaan. Maailma muuttuu, ja nyt meidän on tehtävä päätös meidän lastemme ja lastenlastemme tulevaisuus huomioiden. On erittäin hieno idea, että Imatran kylpylän yhteyteen on mahdollista rakentaa kansainvälinen 50 metrin allas palvelemaan kansainvälisiä toimijoita ja asiakkaita. Kaikki tämä on saatavissa imatralaisten käyttöön imatralaisille kohdennetuilla hinnoilla.

Veikko Hämäläinen (sd.)

Mitra oy:n hallituksen vpj.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut