Katukanava: Myös golf on mielen ja liikkeen lääke – Kaupunki loi puitteet tällekin lajille, nyt on golffareiden aika toimia

Jarmo Hämäläinen

Katukanava: Myös golf on mielen ja liikkeen lääke – Kaupunki loi puitteet tällekin lajille, nyt on golffareiden aika toimia

Monipuolisen liikunnan mahdollisuus Imatralla ei ole yksinkertaista säilyttää väestökadon johdosta. Liikunta tulee entistä merkitsevämmäksi ihmisen ikääntyessä. Terveydestään huolehtiva hyväkuntoinen ikäihminen on hyvä ja jopa toivottu veronmaksaja myös Imatralla. Tutkimusten mukaan eläkeläisten mielen hyvinvoinnin tärkein tekijä on mielekäs liikunta ja kolmanneksi tärkein sosiaaliset suhteet. Ravinto on kakkosena.

Erilaisia liikunnan lajeja pitää viedä kaupungissa eteenpäin. Puheet siitä, mikä on elitististä ja mikä hyväksyttävää jokaihmisen liikuntaa, on sivuseikka, kun halutaan terveyskulujen kohtuullistamista kaupungissa. Kaikki harrasteet, joilla saadaan ihminen liikkumaan ja sosiaaliseen kanssakäymiseen, vähentävät vuodeosaston tarvetta Honkaharjussa ja kaupungin terveyshoidon kuluja.

Luonto, kävely, uinti, hiihto, juoksu, yleisurheilu, pesä- ja jalkapallo, suunnistus, mailapelit, moottoriurheilu, veneily, keilaus, e-urheilu ja niin edelleen. Kaikille näille, kuin myös golfiliikunnalle, kaupunki luo harrastamisen mahdollisuudet.

Vastaavasti jäsenten ja järjestöjen tehtävänä on huolehtia oman lajinsa suosiosta. Ei ainoastaan jäsenkorteilla, vaan myös siten, että jäsen hoitaa omalla liikkumisella ja sosiaalisen aktiivisuuden esimerkillä terveyttään harrastamassaan liikuntalajissa.

Nykyinen Imatran golfkenttä luotiin aikoinaan Stora Enson toimesta kaiken ikäisille golfliikunnan harrastajille. Imatran olemassaolon merkittävin uhka ja mahdollisuus on edelleen ennen kansalliset ja nyt kansainväliset tehtaat, jotka elävät omien päätösten ja ratkaisujen maailmassa. Huomiseen kohdistuva, molemmat huomioiva ja viisastelematon yhteistyö on ehdottoman tärkeää koko Imatran talousalueelle.

Kaupunki haluaa turvata golfin harrastajille mahdollisuuden pitää myös tällä lajilla terveyttään yllä. Golfihmisten puheet on pidetty, kaupunki on mahdollisuuden luonut ja nyt alkaa golffareiden tekojen ja toiminnan aika. Tulevat kolme vuotta näyttävät golfliikunnan tarpeellisuuden Imatran kaupungissa. On sanomattakin selvää, että jos viheriöt rupeavat koiranputkea kasvamaan, niin maa-alueelle on muutakin käyttöä, niin kuin on Lappeenrannan lentokentälläkin lentoliikenteen osalta.

Veikko Hämäläinen (sd.)

hallituksen vpj.

Mitra oy ja Imatran seudun yritystilat oy

Luetuimmat

Kommentoidut