Katukanava: Imatran East Side voisi olla myös kolme ässää hihassa — Sienimäki, Sotkulampi ja Siitola uhkaavat hiipua palvelujen lähdön myötä

Kai Skyttä

Katukanava: Imatran East Side voisi olla myös kolme ässää hihassa — Sienimäki, Sotkulampi ja Siitola uhkaavat hiipua palvelujen lähdön myötä

Se on aina se paha. Itä-puoli. Näinhän me olemme oppineet uskomaan vuosien varrella. On kyse elokuvista tai kirjoista, aina uhka tulee idästä tai itäpuolella kaikki on huonommin ja pimeääkin siellä on.

Näin meille käy myös Imatralla pikkuhiljaa. Itä-Siitola, Sotkulampi ja Sienimäki. Ensin lähtee koulut, sitten kaupat ja lopuksi asukkaat. Kolme ässää Siitola, Sotkulampi ja Sienimäki. Harmi, ettei meillä ole ollut taitoa nähdä näitä kolmea paikkaa ässänä hihassa.

Imatran karttaa tarkastellessa ovat nämä kolme lähiötä Imatran oikea maantieteellinen keskusta. Etelästä pohjoiseen ja idästä länteen kaupunkikuvassa nämä ovat keskellä. Sotkulammelta on yhtä pitkä matka Mansikkalaan, Imatrankoskelle ja Vuoksenniskalle. Sienimäeltä ovat bussiyhteydet koko kaupunkiin ja Itä-Siitola on ehdottomasti yksi Imatran kauneimmista lähiöistä ihan Vuoksen varrella.

Nyt otsikoihin nousi Sienimäen K-kaupan ikävä tulevaisuus. On surullista, että aikana jolloin puhumme paljon ilmastosta ja ympäristöstä kavennamme samaan aikaan mahdollisuuksia jalkaisin liikkumiselle, lähipalveluille ja mahdollisuudelle esimerkiksi ikäihmisille asua kotona niin kauan kuin se suinkin vain on mahdollista. Nyt kaupan pois lähtö tarkoittaa lisää liikennettä Sienimäelle ja Sienimäeltä. Onneksi osa tästä on ajateltu toteuttaa julkisen liikenteen kanssa yhteistyössä.

Tulevaisuuden kaupunkirakenne tulee varmasti olemaan tiiviimpi kuin se, mikä Imatralle on alun perin suunniteltu. Kuitenkin toivoisin myös otettavan huomioon sen, että esimerkiksi Saareksiinmäki on jo kohta laajennettu Lappeenrannan puolelle ja millaiselle alueelle? Pellolle. Meillä on kaunista aluetta Vuoksen varrella, jossa on jo valmiiksi olevaa infraa kauniilla paikalla. Tuntuvat nyt jotenkin hassulta nämä laajenemissuunnat.

Tämä ei tarkoita sitä, että rakentaminen tapahtuisi kokonaan Vuoksen rannoille vaan Vuoksen läheisyyteen. Vuoksi on meidän kruununjalokivi ja sen kokonaisvaltainen hyödyntäminen imatralaisten käyttöön on tärkeä asia.

Ja itä-puolella on tilaa vaikka kuinka paljon. Idästä se aurinkokin nousee

Niina Malm

Kaupunginvaltuuston pj. (sd.)

Imatra

Luetuimmat