Katukanava: Kannabis on laillistettava, mieluummin nopeasti kuin liian myöhään

All over press

Katukanava: Kannabis on laillistettava, mieluummin nopeasti kuin liian myöhään

Laillistamalla kannabiksen Suomi saisi lisää työtä ja verotuloja. Maatalous saisi uuden varmasti kannattavan viljelykasvin ja lääketeollisuus saisi kotimaista kannabista lääkekäyttöön. Nykyisin lääkekannabiksesta on pulaa markkinoilla. Suomeen kannabis tuodaan Kanadasta, joka vasta laillisti kannabiksen.

Kannabiksen asema on nopeasti muuttumassa. Kannabis on jo laillistettu tai sitä ollaan laillistamassa USA:n osavaltioissa, Kanadassa, latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa.

Kehityksen suunta on selvä. Kannabis ei ole vaarallinen huume ja sen laillinen tuotanto ja myynti mahdollistavat verotuksen, laadun, sääntelyn, liiketoiminnan ja haittojen vähentämisen toisin kuin nykyinen rikollisten pyörittämä vastuuton suuria voittoja tuottava toiminta.

Jos kannabis olisi Suomessa laillinen, tuhannet särkylääkkeitä käyttävät hyötyisivät. Samoin valtio, kun lääkekorvaukset pienenisivät.

Vaikka perusteellinen kannabiksen laillisen aseman uudelleenarviointi ei Suomessa ole vielä ajankohtainen, on muiden maiden laillistamisista saatuja kokemuksia syytä seurata ja valmistautua keskusteluun kannabiksen laillistamisesta myös Suomessa. Mieluummin mahdollisimman nopeasti kuin liian myöhään.

Kannabis on laillistettava. Tämä jos mikä on talouden ja ilmaston kannalta kannattavaa.

Petri Mutikainen

kansanedustajaehdokas (sin.)

Imatra

Luetuimmat

Uusimmat uutiset