Katukanava: Väestön väheneminen huolestuttaa myös Imatralla, mutta ennusteiden edessä ei pidä antaa periksi

Mika Strandén

Tilastokeskuksen uudet väestöennusteluvut ovat Etelä-Karjalan näkökulmasta karua luettavaa. Imatran osalta ne ovat erityisen huolestuttavia, sillä ennusteen mukaan väkimäärä vähenee lähes parinkymmenen prosentin luokkaa vuoteen 2040.

Valtuutettumme ovat paljon vartijoina rakentaessaan tulevaisuuden kuvaa, joilla ennusteet selätetään. Työpaikat ovat takuuvarmin keino saada uusia asukkaita. Imatra kaipaa kipeästi uusia yrityksiä ja niiden houkuttelemiseksi on tehtävä järeitä toimenpiteitä. Kaavoituksen tulee olla nopeaa ja ketterää ja markkinoinnin aktiivista.

Ahkeria Imatran myyntimiehiä tarvitaan kentälle. Myyntiin ja markkinointiin tarvitaan resursseja, tahtoa ja tunnetta.

Nollasummapeli, jossa asukkaita tai yrityksiä houkutellaan maakunnan sisältä, ei auta ketään. Sijoittujat pitää löytää kasvukeskuksista ja maailmalta. Imatran erinomaisuus on osattava osoittaa, jotta kiinnostus aluettamme kohtaan kasvaa, potentiaalia löytyy kyllä.

Kasvuyrityksiin ja kansainvälistymiseen on satsattava ja kaikki keinot otettava käyttöön, jotta EU:n ulkoraja saadaan maksimaalisesti hyödynnettyä. Raideliikenteen kansainvälistämiseen, niin tavara- kuin henkilöliikenteen osalta, tarvitaan kaikkien yhteistyötä ja vaikuttamista moneen suuntaan.

Pia Rantanen

toiminnanjohtaja

Kaakkois-Suomen kokoomus

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut