Katukanava: Ovatko urheilutalo ja uimahalli Mansikkalassa liian arvokkaalla paikalla?

Anu Pakarinen

Katukanava: Ovatko urheilutalo ja uimahalli Mansikkalassa liian arvokkaalla paikalla?

Luettuani kaavaluonnoslausuntoja Varpasaaren ja Pässiniemen alueen osalta, kiinnitti huomiota elinkeinopoliittisen eli niin sanotun Elpo-työryhmän esityksessä seuraavat asiat.

Koska heidän mielestään urheilutalo, uimahalli ja keilahalli ovat elinkaarensa päässä, pidetään varmana, että kun uusi urheilutalokompleksi rakennetaan, sen paikka ei ole näin arvokkaalla paikalla. Tilalle pitäisi saada elinvoimaa tuovaa käyttöä: matkailua, rantaravintoloita, asuntoja, uivia uima-altaita ja uusia työpaikkoja.

Onko nykyinen uimahalli ollut siis liian arvokkaalla paikalla 58 vuotta ja urheilutalo-keilahalli 38 vuotta? Ne yhdessä muodostavat Imatran kaupungin rakennuksista ylivoimaisesti elinvoimaisimman ja kansantaloudellisesti tuottavimman kokonaisuuden.

Yli tuhat terveyttä ja hyvinvointia lisäävää päiväkäyntiä. Noin 50 vakituista ja ympärivuotista työpaikkaa Kalastuspuisto, Hiljan piha ja avantouimarit mukaan lukien.

Talon elinvoimasta ei näköjään Elpo-työryhmässä eikä kaupungin poliittisessa ja virkamiesjohdossa tiedetä mitään, koska talo on korjauskelvottomana purettava.

Yleisen purkamiskäsityksen saamiseksi on talon kunnossapito tarkoituksellisesti laiminlyöty. Kaupunginhallituksen linjauspäätös velvoittaa, ettei taloa enää korjata eli estää Mitran ja kaupungin henkilöstöä olemaan puuttumatta normaalisti työtehtäviin kuuluviin korjaustoimiin. Esimerkkinä on juoksusuora.

Talon erittäin suurella ja aktiivisella imatralaisten käytöllä ja elinvoimaisuudella sekä suojelustatuksella ei ole mitään merkitystä. Sillä on pyyhitty hanuria.

Lopuksi on huomioitava, että valtuustolle rakennuskokonaisuudesta esitetty Vahasen selvitys ei ole kuntotutkimus, vaan se tulee nyt tehdä. Kuntotutkimuksen valmistuttua aloitetaan asian käsittely faktojen perusteella uudelleen.

Siis urheilutaloa ei ehkä vielä pureta? Sitä peruskorjauskelpoista ja erittäin tarpeellista rakennusta.

Raimo Timonen

liikuntatoimenjohtaja

eläkkeellä

Luetuimmat