Katukanava: Polkeeko Kusti?

Viime viikkojen aikana esiin on tullut Postin toimitusjohtajan palkka, joka on kuukaudessa 82 100 euroa. Samaan aikaan Postin työntekijän keskimääräinen palkka on 2 180 euroa eli yli kolme vuotta postikantajan pitää kulkea lumessa ja rännässä saadakseen saman tienestin kuin toimitusjohtaja ilmastoidussa konttorihuoneessa.

Postin rahat taisivat mennä siihen, kun epäpätevä hallitus ei tiennyt, onko nimi Itella vai Suomen Posti. Postin hallituksessa ovat Nordea-pankin entinen Suomen-toimitusjohtaja Markku Pohjola, joka toimi Nordea-pankin ylevien periaatteiden mukaan: rahvas tuo vain hiekkaa pankin käytäville.

Tämän taisi sanoa kuitenkin eräs mursuviiksi, jonka pankissa tällä hetkellä kaikki käyrät näyttävät alaspäin, mutta käytävät kiiltävät.

Postin hallitukseen kuuluu myös entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes. Tämä on kai kolmen vartin kommunistien uusi näkemys työläisen asemasta nykyajan Suomessa: köyhät kyykkyyn. Mutta mitä miettii Miettinen, siis Pentti Miettinen, joka on Posti Groupin valtakunnallinen pääluottamusmies ja hallituksen jäsen?

Postin osakkeista valtio omistaa yli puolet. Suora lainaus Postin palkitsemisohjeista. ”Yhtiön hallitus määrittelee henkilöstövaliokunnan esityksestä vuosittain valtio-omistajan yritysjohdon palkitsemisesta ja eläke-etuuksista. Postin palkitsemisperiaatteiden tavoitteena on motivoida ja sitouttaa henkilöstöä kaikilla organisaatiotasoilla sekä palkita tuloksista ja menestyksellisistä aikaansaannoksista”.

Entinen ehkäisevän päihdetyön ohjaaja, nykyinen omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero on sanonut. ”Valtion omistaman Postin osingonjakoa ja bonuksia pitäisi mahdollisesti tarkastella”. Eli suomeksi sanottuna, kauaksi on pitkä matka ja lämpöisessä ei palele.

Edesmennyt sotaveteraani-isäni sanoi aikoinaan, että nyt pitäisi olla komppania vanhoja jermuja ja heillä…. En voi sanoa mitä, koska silloinhan minä olisin nykyisen laintutkinnan mukaan syytettynä oikeussalissa ilman huppua päinvastoin kuin murhamiehet.

Raimo Sievänen

KTM

Imatra

Uusimmat uutiset

Kommentoidut