Katukanava: Järjen jättiläiset lakkauttivat lähikoulut

Olipa kerran kaupunki, jonka päättäjät luulivat tekevänsä oivan ratkaisun lakkauttamalla lähikoulut ja sijoittamalla kaikki lapset samaan jättiyksikköön.
Korjaamisen ja ajallaan kunnossa pitämisen sijaan purettiin isojakin rakennuksia. He uskoivat uusien, keskustan lähellä sijaitsevien tonttien tuovan asukkaita muuttotappiolliseen kaupunkiinsa.
Pariisin ilmastosopimuksesta he olivat kuulleet, mutta ei se heille käytännön tasolla auennut. Pitemmät koulumatkat, lisääntynyt autoliikenne, tukkoiset kadut, vaaranpaikat, lasten pidentyneet koulupäivät matkojen vuoksi, pienten oppilaiden turvattomuuden tunne, lisääntynyt koulukiusaaminen, parkkipaikkojen vähyys ei heitä huolettanut.
Vanhemmille järjestettiin kuulemisia, mutta heidän toiveitaan ei otettu huomioon. Hieman ihmeteltiin erästä toista kaupunkia, jonne kuulemma virtasi lapsiperheitä lähikoulujen vuoksi, mutta omaan visioon uskottiin.
Jotkut päättäjistä kyllä näkivät painajaisunia liikenneonnettomuuksissa menehtyneistä koululaisista ja muusta ikävästä, mutta nehän olivat vain unia.

Anna-Liisa Kojo
Imatra

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset