Katukanava: Koronaepidemian vaikutukset ovat pitkäaikaisia Kaakossa, nyt tarvitaan yhteistä edunvalvontaa

Kai Skyttä

Katukanava: Koronaepidemian vaikutukset ovat pitkäaikaisia Kaakossa, nyt tarvitaan yhteistä edunvalvontaa

Koronaepidemia on ajanut meidät Kaakossa heikkoon tilanteeseen, kun Venäjän raja on ja pysynee kiinni. Rajan sulkeminen vie arviolta miljoona euroa vuorokaudessa Etelä-Karjalan maakunnan alueelta ja Kymenlaaksossa vastaava luku on noin puoli miljoonaa euroa vuorokaudessa. Se on valtava määrä rahaa ja aluetaloudelliset vaikutukset ovat mittavat.

Venäjän koronaepidemiatilanteen takia rajan avaaminen ei ole tulossa ajankohtaiseksi lähiaikoina. Hyvä niin, koska vain sillä tavalla voimme suojata meitä suomalaisia epidemian leviämiseltä Venäjältä Suomeen.

Venäjän epidemiatilanteen vuoksi on jo nähtävissä, että koronaepidemian taloudelliset vaikutukset tulevat olemaan pitkäkestoisia Kaakossa. Tästä syystä olisi hyvä tehdä vahvaa yhteistyötä maakuntien tasolla eri toimijoiden välillä, jotta tilanteemme todellisuus välittyy myös päätöksentekijöiden tietoisuuteen. Koronaepidemia ei kohtele alueita yhdenvertaisesti sen enempää sairastavuuden kuin rajoitteista johtuvien taloudellisten vaikutustenkaan suhteen. On tärkeää huolehtia yhteisestä edunvalvonnastamme tilanteessa, jossa koronakompensaatioista päätetään.

Hanna-Kaisa Lähde

Imatran vapaa-ajan asukas

kaupunginhallituksen jäsen (vihr.), Kotka

Luetuimmat

Uusimmat uutiset