Katukanava: Kirkkoherra Arto Marttinen jakaa huolen Imatrankosken kirkon kohtalosta: "Seurakunnan mahdollisuudet ovat rajalliset"

Heidi Veijalainen

Imatrankosken kirkon tulevaisuus huolettaa myös kirkkoherra Arto Marttista. Arkistokuva.
Imatrankosken kirkon tulevaisuus huolettaa myös kirkkoherra Arto Marttista. Arkistokuva.

Kirkkovaltuuston jäsen Juhani Lahtinen vetosi Katukanavalla julkaistussa kirjoituksessa (UV verkko 11.1. ja paperilehti 12.1.) Imatrankosken kirkon säilyttämisen puolesta.

Jääski-seuran puheenjohtaja Kirsi Juura, varapuheenjohtaja Johanna Ikävalko sekä hallituksen jäsenet Erja Kaartinen, Juha Penna, Tapio Suojapelto sekä Jari Laukkanen, joista viimeksi mainittu on kirkkovaltuustomme jäsen, toivat Katukanavan kirjoituksessa (UV verkko 14.1. ja paperilehti 15.1.) huolensa Imatrankosken kirkon säilymisestä. Jaan tämän huolen kaikkien kirjoittajien kanssa. Imatrankosken kirkko on erityisen rakas kaikille, joilla on juuria entiseen Jääsken pitäjään.

Toivomme kaikki koko sydämestämme sellaista ratkaisua, että Imatrankosken kirkko voitaisiin säilyttää seurakunnan käytössä. Olemme keskustelleet Jääski-seuran kanssa yhteisen pöydän ääressä niistä mahdollisuuksista, mitä Imatran seurakunnalla on säilyttää kirkko jumalanpalveluskäytössä.

Seurakunnan mahdollisuudet ovat rajalliset: rahoitusta kirkon kunnostamiseen ei ole löytynyt. Seurakunta on pitkään etsinyt rahoitusta myös Kolmen Ristin kirkon kunnostamiseen. Meillä on tällä hetkellä yksi sisäilmaltaan turvallinen kirkko, pääkirkkomme Tainionkoskella.

Tainionkosken kirkon peruskorjauksen jälkeistä uudelleen käyttöönottoa samoin kuin korjattujen urkujen käyttöönottoa juhlimme piispamme Seppo Häkkisen johdolla sunnuntaina 17. tammikuuta. Seurakuntalaiset voivat osallistua tähän jumalanpalvelukseen etäyhteyksin. Jumalanpalveluksen jälkeen on haastattelutunti, jonka aikana seurakuntalaiset voivat lähettää kysymyksiä piispalle ja lääninrovastille.

Arto Marttinen

Kirkkoherra

Imatran seurakunta

Luetuimmat

Uusimmat uutiset