Katukanava: Aikuisten talon pysäköintiongelmat myös Eksoten tiedossa

Uutisvuoksi kirjoitti sunnuntaina (UV 9.6.) Imatran Tainionkoskentiellä olevan Aikuisten talon parkkisakoista. Itse käyn kyseisessä talossa asiakkaana jopa viisi kertaa viikossa. Valitettavasti kyseinen asia ei ole tuulesta temmattu.

Itse olen ottanut kahdet parkkisakot, osin omasta syystä, mutta näkisin taustalla olevan pahimpana ongelmana Eksoten johtamisen. Pysäköintiongelmat olivat tiedossa jo pari vuotta sitten, kun toiminta aloitettiin.

Palautetta on lähtenyt useita kertoja niin suullisesti kuin netin palautekanavien kautta, niin nimellä kuin nimettömänä. Valitettavasti Eksoten suhtautuminen palautteisiin on mitä on.

Asiakkaan valitusten kohdalla käsittely tuntuu riippuvan siitä, kuka valituksen sattuu vastaanottamaan.

Ehdotin jo aikoinaan silloiselle toimintakeskus Portin palveluesimiehelle, että keskellä olevaa nurmikaistaa kavennettaisiin hieman niin, että saataisiin pari lisäpaikkaa. Vastaus oli, että ensin maalataan ruudut. Sitäkään ei ole tehty.

Samoin paikkojen kunnollinen kyltitys saatiin lopullisesti aikaan vasta sitten, kun olin hommannut sakot ja reklamoinut asiasta Eksotelle.

Talvisin ongelmana on ollut myös parkkipaikan liittymässä oleva lumikasa, joka aiheuttaa turvallisuusriskin. Kasa on haitannut näkyvyyttä Tainionkoskentien ja erityisesti jalkakäytävän suuntaan. Ensimmäisenä talvena lumi ehti sulaa, kun kiinteistön omistaja ja käyttäjä tappelivat kaupungin kanssa siitä, kenelle kasan poistaminen kuuluu.

Toisena talvena eräs henkilökunnan edustaja pyysi minua jättämään palautteen siitä kasasta. Jätin ja sen jälkeen kasaa oli sentään kavennettu. Herää kysymys, paljonko meni työtunteja ja rahaa eri osapuolten väliseen selvitystyöhön ja paljonko olisi mennyt jos joku olisi — organisaatio- ja taserajoista välittämättä — yksinkertaisesti kuljettanut sen kasan pois.

Voi kun nämä asiat voisi hoitaa helpommin ja halvemmin eikä kaikesta tarvitsisi tapella tai kierrättää niitä median kautta.

Mikko Koho

Imatra

Luetuimmat

Uusimmat uutiset