Katukanava: Rantojen rakentaminen Imatralla ei ole kaupunkilaisten edun mukaista

Imatran kaupungin omistamat metsät Saimaan rannalla ovat erittäin tärkeä virkistysalue Karhumäen ja koko Imatran asukkaille. Alue on hyvin aktiivisessa käytössä ja sopii monenlaiseen virkistyskäyttöön.

Talvella se on hyvä hiihtomaasto ja keväällä poluilla tulee jatkuvasti vastaan niin koirien ulkoiluttajia kuin muitakin patikoijia. Loppukesällä marjastajilla ja sienestäjillä on täysi touhu päällä saalista etsiessä. Muillekin luontoharrastajille riittää nähtävää niin lintujen kuin muiden eläinten ja kasvien tarkkailussa.

Koululaisille alue tarjoaa hyvän oppimisympäristön biologian opiskeluun maastossa. Alueen luontoarvot ovat paikallisesti merkittäviä, kuten konsulttiyritys Pöyryn selvityksessäkin on osoitettu.

Vapaan, rakentamattoman rannan ja melkein luonnontilaisen metsän yhdistelmä kaupungissa, kävelyetäisyyden päässä, on sellainen aarre, että sen turmelemiseen ei Imatralla pitäisi olla varaa. Aarteen arvo vain kasvaa jatkuvasti, paljon enemmän kuin raha pankissa.

Imatralla ei tarvitse lähteä etsimään autolla luontoa, kuten monessa muussa kaupungissa, koska jalkapatikalla tai pyörällä pääsee nopeasti metsään ja rantaan. Ranta tarjoaa myös paljon mukavia onkipaikkoja. Oma erikoisuutensa ovat vielä lukuisat venevajat, jotka ovat paikallista kulttuurihistoriaa ja siksi säilyttämisen arvoisia.

Rantojen rakentaminen ei ole kaupunkilaisten edun mukaista. Siksi siitä pitää luopua.

Seppo Koskensalo

Imatra

Luetuimmat

Uusimmat uutiset