Katukanava: Uimahalli on suojelukohde ja paljon muuta – Halliin mahtuvat kyllä lapset ja mummot, kun järjestellään

Kai Skyttä

Katukanava: Uimahalli on suojelukohde ja paljon muuta – Halliin mahtuvat kyllä lapset ja mummot, kun järjestellään

Rakennusten elinkaarikysymys on ymmärretty Imatralla aivan nurinkurisesti. Rakennusten elinkaareksi ilmoitetaan esimerkiksi 25–30 vuotta ja kuvitellaan, että sen jälkeen rakennus on purettava. Etelä-Euroopassa on yli 1000 vuotta vanhoja rakennuksia edelleen käyttökunnossa.

Muuaalla maailmassa tehdään kuntotarkastuksia ja -tutkimuksia siksi, että voidaan hoitaa kunnossapito ja huolto asiallisesti. Imatralla vastaavat tutkimukset tehdään sen vuoksi, että voitaisiin puhtaalla omallatunnolla määrätä kunnossapidon tarpeessa olevat ilman huoltoa jätetyt rakennukset purettavaksi. Rakennusliikkeille on tietenkin tuottavampaa purkaa ja rakentaa uutta, mutta järki käteen imatralaiset. Myös kaikki uudet rakennukset kaipaavat huolenpitoa.

Mansikkalan uimahalli on suojelukohde. Se on paljon muutakin kuin uimahalli: kuntosali, urheilutalo, keilahalli, mahdollisuus avantouinnille… Se on Imatran suurimman koulun vieressä, eikä koululaisten tarvitse käyttää aikaa eikä kaupungin rahaa turhiin kuljetuksiin. Autottomat ja turhaa liikennettä karttavat pääsevät helposti harrastusten pariin.

Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan keskustelutilaisuudessa 19.2. kerrottiin, että nykyisen uimahallin kunnostus vaatisi jopa kahden vuoden sulkemista. Sellaista urakoitsijaa ei tule valita. Kiinalaiset rakensivat kokonaisen sairaalan kahdessa viikossa. Lisäksi urheilutalo on kokonaisuus, jossa korjaukset ja huoltotoimet pystytään tekemään pala kerrallaan. Niin syödään myös kokonainen elefantti.

Lisäksi kerrottiin, että uimahalli on niin pieni, että lapset valittavat, että siellä ei sovi uimaan, kun mummot potkivat lapsukaisia. Tämähän on vain järjestelykysymys. Ajoitetaan lapsille omat vuorot ja tarvittavat tilat. Sitä paitsi näitä lapsukaisia on vajaa prosentti imatralaisista, kun taas noita mummoja on huomattavasti enemmän.

Kolmanneksi esitettiin, että jos uimahalli suljetaan kahdeksi vuodeksi, imatralaiset lapset eivät opi uimaan. Haloo! Missä sinä opit uimaan?

Lasse Wallenius

rak.ins. toimitusjohtaja

eläkkeellä

Luetuimmat

Kommentoidut