Katukanava: Imatran uudesta uima- ja urheiluhallista päätettäessä tarvitaan viisasten kiveä — sijainti Vuoksen varrella vahvistaisi imatralaista yrittäjyyttä ja hyvinvointia

Julkisessa keskustelussa on imatralaisten keskuudessa noussut vahvasti esille uuden urheilutalon ja uimahallin sijainti. Me Imatran kokoomusnaiset pidämme tärkeänä sitä, että valitut päättäjämme huomioivat tarkoin tosiasiat sekä tilastot siitä, ketkä uima- ja urheiluhallia eniten tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa. Investointi on merkittävä, joten laskelmien oikeellisuutta ja tarkkuutta sekä sitä kuuluisaa viisasten kiveä tarvitaan, jotta tehdään ns. ”tolkun” päätös.

Mansikkala-Imatrankoski sijoituspaikkana on usean kuntalaisen mielestä Imatran keskeisin paikka, varsinkin kun huomioidaan se, että Imatra muodostuu edelleen kolmesta laajalla alueella olevasta keskuksesta. Myös rakenteilla olevat sekä jo valmiit koulukeskukset sijaitsevat Imatrankoski-Mansikkala alueen läheisyydessä. Tämän lisäksi moni pieni ja suuri koululainen harrastaa ryhmäliikuntaa, uintia tai yleisurheilua vapaa-ajallaan ja nämä sijoittuvat kätevästi Vuoksen varrelle kohtuullisen kävely- tai pyöräilymatkan päähän. Myös vuosittaiset koululaisten kesäleirit on järjestetty Mansikkalan koulussa ja sen lähimaastossa. Ikäihmisten ryhmäliikuntaa ja yksilöllistä kuntoutustarvetta ei myöskään pidä unohtaa. Niille tulee löytyä tulevaisuudessa toimivat, säännölliset sekä kohtuuhintaiset vuorot suurten ikäluokkien vanhetessa myös Imatralla.

Me Imatran kokoomusnaiset uskomme, että uimahallin ja urheilutalon sijainti Imatrankosken tai Mansikkalan läheisyydessä Vuoksen äärellä vahvistaa ja lisää erilaisia matkailumuotoja ja imatralaista yrittäjyyttä sekä hyvinvointia. Tarkempaa sijoituspaikkaa harkitessa tulee myös kartoittaa Itä-Vuoksen alueita yhtä aikaa mahdollisen kevyen liikenteen siltahankkeen kanssa.

Nykyistä uimahallia ja urheilutaloa ei pidä purkaa liian nopealla aikataululla, jotta tiloja voidaan hyödyntää loppuun saakka ennen uuden valmistumista.

Kristine Myller, puheenjohtaja

Anna-Kaisa Lautala, sihteeri

Imatran kokoomusnaiset ry

Luetuimmat

Kommentoidut