Pääkirjoitus: Karavaanarit kurvailevat pitkin Suomea, mutta Imatra jää nyt nuolemaan näppejään – Varpasaaren kapasiteetti on rajallinen ja Ukonniemen parjattu leirintäalue säpissä

Vaikka visiot ovat hyvästä, ei Imatralla tarvita ensimmäiseksi kanavaa Vuokseen tai rantatontteja, vaan toimiva leirintäalue veden ääreltä.

Juho Kokko

Kesäkuussa 2014 avattu Ukonniemen leirintäalue ei ole kokenut kävijäryntäystä missään vaiheessa.
Kesäkuussa 2014 avattu Ukonniemen leirintäalue ei ole kokenut kävijäryntäystä missään vaiheessa.

Tänä kesänä vanhat ja lukuisat uudet karavaanarit pörräävät pitkin kesä-Suomea etsien idyllisiä paikkoja. Imatralta niitä löytyisi, mutta kaupunkimme ei valitettavasti ole nyt täysipainoisesti mukana kisassa karavaanarien lomaeuroista.

Vuoksessa Varpasaari vetää kävijöitä niin että paikat ovat parhaina päivinä täynnä. Varpasaaren tämänhetkinen kapasiteetti on kuitenkin rajallinen.

Ukonniemessä kesäkuussa 2014 taipaleensa aloittanut leirintäalue ei ole missään vaiheessa saavuttanut karavaanarien suosiota. Aukealla, lähes puuttomalla kentällä sijaitseva alue kilometrin päässä rannasta on ollut kesä toisensa jälkeen vähällä käytöllä. Aluetta vuokraava Sun Camping Oy ei tohtinut käynnistää toimintaa ollenkaan tänä kesänä tappioiden pelossa.

Ukonniemen leirintäalueen nykyinen paikka on tunnustettu kaupungillakin toimimattomaksi. Kesäkuussa kokoustanut kaupunkikehityslautakunta nosti kolme vaihtoehtoa leirintäalueen tulevaksi paikaksi. Yksi on Ukonniemen alkuperäinen leirintäalue lähellä retkeilymajaa ja Ukonniemen uimarantaa. Siellä toiminta loppui kesään 2013, kun paikalle piti rakentaa loma-asuntoja. Alue on kuitenkin yhä rakentamatta.

Toinen vaihtoehto on Lietteen uimarannan ympäristö Immalanjärvellä ja kolmas Varpasaaren ympäristön kehittäminen yrittäjävetoisena toimintana.

Vaihtoehdoista kevyimmin toteutettavissa olisi todennäköisesti Varpasaaren ympäristön kehittäminen. Alue on jo toiminnassa, hyväksi havaittu ja entuudestaan matkailijoille tuttu.

Tämä kesä on laajamittaisemman leirintämatkailun suhteen Imatralla menetetty. Ensi kesä on toinen juttu.

Nyt tarvitaan selvä suunnitelma ja rivakka toteutus Imatran leirintäalueelle. Olipa se sitten Vuoksi- tai Saimaanäköalalla.

Minna Mäkinen

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat

Uusimmat uutiset