Pääkirjoitus: Ruokolahdella on eletty Sallisen johdolla aktiivista aikaa, pian nähdään luotsaako eukkopitäjää jatkossa nainen tai oman kunnan kasvatti

Joonas Tapaninen

Kunnanjohtaja Tuomo Sallista odottavat kesän jälkeen uudet haasteet Lappeenrannan kaupunginsihteerinä.
Kunnanjohtaja Tuomo Sallista odottavat kesän jälkeen uudet haasteet Lappeenrannan kaupunginsihteerinä.

Tuomo Sallinen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi maaliskuussa 2018. Hänen kanssaan paikasta kilvoittelivat tuolloin kalkkiviivoilla imatralainen Johanna Väyrynen ja ruokolahtelainen Raikko Törönen.

Tuolloin valituksi ei tullut nainen tai paikkakuntalainen vaan joukon nuorin, 28-vuotias Sallinen.

Ruokolahdella tiedettiin – ja Sallinen itsekin sen sanoi – että pestistä ei tule vuosikymmenten mittaista.

Elokuussa 2018 kunnanjohtajana aloittanut Sallinen itse ennakoi rupeamasta 1,5 vaalikauden mittaista. Se jäi lopulta noin kahteen vuoteen. Sallinen aloittaa uudessa tehtävässään Lappeenrannan kaupunginsihteerinä heti kesän jälkeen.

Ruokolahtelaiset vaikuttavat olevan tyytyväisiä Sallisen kauteen. Uutisvuoksen haastattelemat kuntalaiset (UV verkko 30.6. ja paperilehti 1.7.) luonnehtivat hänen hoitaneen kunnanjohtajan tehtävää jämäkästi, mallikkaasti, asiallisesti ja tehokkaasti.

Haasteita ei ole puuttunut. Sallinen ehti tehdä paljon töitä esimerkiksi kunnan sote-kiinteistöjen ja vanhojen kyläkoulujen myynnin eteen, keskustan kehittämiseksi ja lääkäripalveluiden säilyttämiseksi kunnassa. Hän oli edistämässä myös maastopyöräreitin ja pumptrack-radan saamista kuntaan. Ehtipä hän kantaa huolta myös kuntalaisten ylivelkaantumisesta.

Viimeisimmän suuren haasteen toi koronavirus ja sen kunnassa aiheuttamat poikkeusjärjestelyt. Niitä Sallinen hoiti erityistoimivallan turvin.

Medialle Sallinen on näyttäytynyt aktiivisena, selväsanaisena ja hyvin tavoitettavana kuntajohtajana.

Ruokolahdella on nyt edessä järjestyksessä seitsemännen kunnanjohtajan valinta.

Varsin rivakalla aikataululla tullaan ratkaisemaan, luotsaako eukkopitäjää jatkossa ensimmäisen kerran nainen tai oman kunnan kasvatti.

minna.makinen@uutisvuoksi.fi