Pääkirjoitus: Utopia areenasta syntyi, koska Ukonniemeä on suunniteltu kuin Imatraa aikoinaan

Maakuntaliiton hellimä areenahanke on yllättäen kierähtänyt Imatralle. Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikkään ottama koppi Lappeenrannan hylkimästä maakunta-areenasta maalailee Ukonniemen urheilukeskittymään uutta, kaksikerroksista monitoimitilaa. Keskustelu sai uuden hämmentäjän viime viikon lopulla, kun Imatran palloseura nosti julkisuuteen kurimuksensa korkeista kausimaksuista. IPS:n puheenjohtaja Emilio Urpalainen ei kaipaa Imatralle uutta hallia, jossa rajallinen käyttäjäkunta kykenisi pitämään yllä vain supistettuja aukioloja ja niitäkin kovalla hinnalla.

Ukonniemen tennishalin viereen on suunniteltu ulkokenttiä tenniksen pelaajille.

Ajatukset maakunta-areenasta ovat korkealentoisia, kuten visioiden pitää ollakin. IPS:n vetoomuksen myötä suunnitelmat saavat realismin painolastia. Seuravetoista tennishallia lukuunottamatta liikuntatilojen uudishankkeet ovat käyneet järjestään Imatran kaupungin lompakolle, eikä rasite ole häipynyt ylläpidon myötä minnekään. Komeiden harrastuspaikkojen rahoittamista perustellaan kansalaisten olosuhteiden kohentamisella. Kaikki eivät uusia tiloja koskaan käytä, joten kyse on siitä, mikä hinta harvojen hyvinvoinnilla on.

Ukonniemeä on rakennettu kuin Imatraa aikoinaan. Kaavoituksella tehtiin kasvun varaa ja lähtöä alueelta tekevä taimitarha jättää tyhjilleen lisää lääniä. Virkamiehiltä odotetaan uusia avauksia ja rohkeitakin ajatuksia, joista jääpallomies Äikäs haarukoimassa hallia jääpallolle käy kyllä esimerkiksi. Tunkkainen ulostulo ei sulje pois sitä, että Imatralla on kovat odotukset liikuntamatkailun tulevaisuudelle. Jos kaupunki haluaa pitää kiinni strategiastaan, uutta matoa on väkisinkin jo sujuteltava koukkuun.Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset