Pääkirjoitus: Autoilijan on helppo elää Imatralla

Katri Ikävalko

Imatra on henkilöautoilevan ihmisen paratiisi. Kesäliikenteessä kun kurvailee muun Suomen kaupungeissa saati ulkomailla, tuppaa kuskin pulssi kiihtymään. Siellä saa kököttää ruuhkissa ja pyöriä kortteleita ympäri metsästämässä parkkipaikkaa, usein hyvin hintavaa sellaista.

Imatralla tuntemattomia ovat sekä ruuhkat että maksulliset parkkipaikat.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) toimintojen keskittyminen Imatrankoskelle on ottanut löysiä pois keskusta-alueen pysäköinnistä. Enää ei pääse välttämättä heittämällä juuri toivomaansa parkkiruutuun oven eteen. Pysäköintiongelmista ei kuitenkaan voida puhua. Esimerkiksi Imatrankosken maanalaisissa pysäköintihalleissa riittää aina tilaa.

Mansikkalan marketkeskittymässä liikennetiheys kasvaa iltaisin ja viikonloppuisin, mutta minkäänlaisia parkkipaikkaongelmia ei sielläkään ole.

Pysäköinti on kautta Imatran helppoa ja vaivatonta, kunhan muistaa muutamissa paikoissa keskusta-alueilla veivata kojelaudalle parkkikiekon.

Imatran kaupunki on tehostanut pysäköinninvalvontaansa tänä vuonna (UV 17.7.). Parkkisakkoja on määrätty jo noin 250 kappaletta, kun viime vuonna niitä kirjoitettiin alle sata.

Valvonnan tehostuminen suitsii varmasti osaltaan villiä pysäköintiä. 50 euron virhemaksua ei kukaan toivo.

Ilman parkkisakkoja onnistuu Imatralla varmasti liikkumaan jatkossakin, kunhan muistaa sen parkkikiekon. Ja muistaa tarkistaa liikennemerkeistä, missä pysäköinti on sallittua ja missä ei.

Minna Mäkinen

minna.makinen@uutisvuoksi.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet