Tilauksessa siivoojia

Päivä Heiskanen

Taantuman on ounasteltu vähitellen taittuvan. Ne puheet kuulostavat hyviltä kaikkien korvassa. Mutta on myös toimialoja, jotka eivät ole varsinaisesti vajonneet missään vaiheessa.

Yksi tällainen selviytyjä on tilastojen mukaan ollut kiinteistöpalvelualan siivoussektori. Töitä on riittänyt alan suurille monipalveluyrityksille sekä myös pienemmille toimijoille.

Siistimisalan liikevaihdon kasvattamisessa alle 50 henkeä työllistävät yritykset ovat viime vuosina olleet mukana vahvalla panoksella. Sitä on vankistanut muun muassa ostettujen kotitaloussiivousten lisääntyminen, mikä on loogista seurausta kotitalousvähennyksen piiriin kelpuutettujen hankintojen haitarin leventymisestä.

Kouluttautuneiden siivoojien työllisyysnäkymät ovat siten olleet pitkin matkaa paremmat kuin hyvin monen muun ammattiryhmän. Jatkuvaa kysyntää siivouksen osaajista kerrotaan olevan edelleen.

Jotta kysyntään pystytään vastaamaan paremmin ja kattavammin, aloittaa ammattiopisto Sampo siivoojien uudentyyppisen ammattikoulutuksen. Mitään kiveen hakattua lukujärjestystä ei ole. Opinnoissa edetään opiskelijakohtaisten ohjelmien mukaan työelämän todelliset käytännön tarpeet päällimmäisenä asiana pitäen.

Tapauskohtaisesti räätälöity koulutus on käsite, missä saattaa olla jo hieman klisheetä mukana. Keksintö ei sinänsä ole uusi, mutta toimiva se on edelleen. Siivoojien täsmäkoulutuksen sopii olettaa osuvan maaliin työn tilaajien ja tarjoajien kohtaannuttamisessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.