Pääkirjoitus: Iso aluekeittiö saa pikalähdön — tuhansien ruoka-annosten tekopaikka yhä auki

Anssi kemppinen

Imatran kaupunginvaltuuston tämän päivän kokous olisi voinut olla turhuuden täyttymys. Alkuperäisessä esityslistassa ei ole yhtään asiaa, josta valtuusto tekee päätöksen. On vain tiedoksianto tarkastuslautakunnan havainnoista.

Tilanteen pelastaa kuitenkin kaupunginhallituksen ylimääräinen kokous, josta valtuustokin saa pöydälleen kouluasioita. Siltä pyydetään kaupungin omavelkaista 2,8 miljoonan euron takausta kaupungin yritystilayhtiölle uuden aluekeittiön rakennuttamiseen.

Keittiön tarve on ollut tiedossa pitkään, mutta lopussa näyttää tulevan viime tipan tilanne, joka pakottaa toimimaan.

Uutta keittiötä päästään suunnittelemaan ja rakentajia kilpailuttamaan nopealla tahdilla. Tämän hetken näkemyksen mukaan ainakin puoli vuotta joudutaan silti elämään tilanteessa, jossa nykyisestä päivittäisestä kapasiteetista on poissa 3 000 annosta. Näin suuren tilapäisen kapasiteetin rakentaminen ei ole helppoa ja vielä vähemmän halpaa.

Tilanne oli helppoa laittaa Kosken koulun yllättävien sisäilmaongelmien syyksi, mutta tämä ei kelpaa selitykseksi. Syystä tai toisesta Mansikkalan koulukeskuksen ratkaisuja ei ole pilattu kiireellä, ja nyt tilanne on tämä. Noin 3,5 miljoonan euron uuden keittiön kustannusten päälle voi tulla vielä kallis väliaikainen moduuliratkaisu.

Hannu Ojala

hannu.ojala@uutisvuoksi.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.