Pesäpallon pyhä hetki

Katja Juurikko

Imatralla koetaan lähes pyhä hetki tänään. Se koittaa, kun maailman parhaat pesäpalloilijat aloittavat miesten Itä-Länsi — ottelunsa Suomen satavuotisvuonna yhdellä maailman parhaista lajistadioneista.

Päivän juhlavuutta korostaa vielä se, että katsomossa on tasavallan presidentti pelitapahtumista arvatenkin aidosti kiinnostuneena. Onhan hän kertonut sisäistäneensä myös toisen kansallisurheilulajin keihäänheiton keppiä Kultarannan kentillä itsekin viskellen.

Imatralla on panostettu paljon Ukonniemeen. Itä-Länsi — tapahtumien saaminen kaupunkiin on yksi osoitus siitä, että urheilemisen täkäläiset parantuneet puitteet on huomattu valtakunnallisesti. Pesäpallon osalta huomioarvoa on lisännyt myös Imatran paluu pääsarjaan. Arvo-otteluviikonlopun Pesäpalloliitto myönsi Imatralle tilanteessa, missä IPV oli vielä kakkostason joukkue. Sisäänrakennettu odote varmaankin oli, että Itä-Länsiensä aikaan Imatra on superpesispaikkakunta.

Tähän haasteeseen Imatra vastasi hienosti. Seuraava haaste on viedä juhlaottelujen viikonvaihde läpi loisteliaasti loppuun saakka. Paikallisten järjestäjien ammattitaidosta se ei tule jäämään kiinni.

Miesten Itä-Länsi on Imatralla myös tilastollisesti tärkeä peli. Otteluhistoriassa puntit ovat tasan. Kummankin tilillä on yhtä monta voittoa. Toisarvoista kuitenkin on, kumpi ilmansuunta nousee niskan päälle tänään. Tärkeintä on tuottaa voitto pesäpallolle lajina. Todennäköisesti katsomoon tulee myös ihmisiä, jotka eivät ennen ole pesäpalloa juuri nähneet. Jos he tulevat toistekin, on pesäpalloperhe saavuttanut Imatralla jotakin uutta suurta.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.