Pääkirjoitus: Virtuaalinen koski ei käy yli Imatran — Näytös saadaan kotisohvalle, mutta sohvaa ei saada Imatralle

Sito Oy

Koski on tärkeimpiä syitä poiketa Imatralle.

Imatran kaupunki miettii elävänä nähtävän koskinäytöksen korvaajaksi tai täydentäjäksi virtuaalista koskinäytöstä. Rahaa tarvitaan näin aluksi 100 000 euroa.

Koskinäytökset alkavat patoremontin jälkeen ensi vuonna, mutta järjestelyt ovat entistä kalliimmat. Tarve taata koskinäytöstä katsomaan tulevien turvallisuus tarkoittaa liikenteen katkaisemista näytösten ajaksi ja lisää järjestyksen valvojia.

Virtuaalinen koskinäytös kännykässä kuulostaa kovasti tältä päivältä, mutta missä on tässä tapauksessa paljon puhuttu ansaintalogiikka?

Niin kauan kuin koskinäytöksiä on järjestetty, on toivottu näytöksen yhteyteen asettuvia kaupallisia palveluja. On ollut vuosia, että paikalle saapunut matkailija ei ole pystynyt ostamaan edes jäätelöä kosken partaalta.

Jos koskinäytös on mahdollista kokea kotisohvalla, miten se tukee koskeen liittyvää tuotteistamista?

On arvioitu, että Ähtärin vuokrapandoista maksetaan lähes miljoona euroa vuodessa. Kuinka paljon Imatralla oltaisiin valmiita maksamaan siitä, että sähkön tuottamista vesivoimalla voitaisiin esitellä ympäri vuoden sisätiloissa havainnollisella pienoisvoimalaitoksella. Se olisi edes hieman Imatran arvon mukaista.

Kiinnostuneiden pitäisi tulla katsomaan sitä paikan päälle kuten koskea.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat