Pääkirjoitus: Kuntien johtopaikkoja taas jaossa Imatran seudulla – Ex-ministerikin suunnittelee paluumuuttoa

Liisa Hupli-Oinonen

Pääkirjoitus: Kuntien johtopaikkoja taas jaossa Imatran seudulla – Ex-ministerikin suunnittelee paluumuuttoa

Ruokolahdelle valitaan uusi kunnanjohtaja vielä elokuun aikana. Imatralla vaihtuu kaupunginjohtaja lähivuosina.

Vaikka kuntatalous on kasvavan sote-kuorman ja koronakevään jäljiltä syvällä suossa, kuntien johtovirat tuntuvat yhä kiinnostavan päteviä hakijoita. Näin voisi päätellä ainakin perjantaina päättyneestä Ruokolahden johtajahausta.

Olihan hakijoiden joukossa ex-ministeri, nykyinen valtiosihteeri Kimmo Tiilikainenkin.

Jos Tiilikainen kunnan johtoon valitaan, työpöydälle nousevat jossain vaiheessa myös kuntaliitoskysymykset. Toistaiseksi ne on pistetty Imatran seudulla jäihin.

Imatralla ensi kevään kuntavaaleissa valittava valtuusto pääsee puntaroimaan kaupunginjohtajan valintaa ennemmin tai myöhemmin. Kaupunginjohtaja Kai Roslakka täyttää vuoden päästä syksyllä 64 vuotta ja tuskin jatkaa virassaan koko valtuustokautta.

Tuoreessa muistissa Imatralla ovat vielä kolmen vuoden takaisen kaupunginjohtajapelin farssimaiset kiemurat. Ryhmä 22:n äänillä valittu Rami Hasu viipyi Imatralla vuoden ja nosti sitten kytkintä.

Sosiaalidemokraatit ajavat Imatralla mallia, joka mahdollistaisi pormestarimallin käytön kaupungin johtajavalinnassa. Se tarkoittaisi sitä, että jostain suurimman puoleen paikallisesta poliitikosta voisi tulla kaupunginjohtaja.

Kokoomus ei ole Imatralla lämmennyt pormestarimallille.

jarmo.hamalainen@uutisvuoksi.fi

Luetuimmat