Eksoten uudet saunavuorot

kai skyttä

Kahilanniemen nykyistä, purettavaa rantasaunaa vastapäätä on Myllysaari. Uudesta saunasta tulee entistä ehompi.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirillä on halu rakentaa uusi rantasauna vanhan paikalle keskussairaalan välittömään läheisyyteen ja keskelle Lappeenrantaa.

Uuden saunan hinnaksi on arvioitu yli 500 000 euroa.

Eksote on maakunnan suurin työnantaja. Sen palkkalistoilla on lähes 5 000 henkilöä. Hyvään työnantajapolitiikkaan kuuluu henkilökunnan huomioiminen. Henkilöstöryhmien edustajien mukaan sauna kuuluu osana etuisuuksiin.

Jos runsaan 100 neliön sauna- ja kokoustilojen merkitystä Eksoten käyttämässä 190 000 neliön kerrosalassa ei kannata liioitella, itse saunankaan merkitys henkilöstölle tuskin on niin suuri kuin annetaan ymmärtää. Tasaisella tahdilla saunavuoro noin 20 henkilön tiloihin tulisi korkeintaan kerran vuodessa.

Saunan rakentamisen valmistelussa tietoa on jaettu suppealle piirille. Eksoten isäntäkunnat ovat olleet asiassa kuulopuheiden varassa.

Eksoten budjetissa sauna on promilleluokan asia. Kuntien kannalta kyse on muustakin kuin rahasta. Eksotella on 21 miljoonan euron vuosikustannus vuokratiloista. Hallintouudistuksen myötä vain toiminnan kannalta tarpeellisiksi luokiteltavat tilat ovat mahdollisesti siirtymässä valtion kiinteistöyhtiölle.

Olisi outoa, jos lähivuosien uusjaossa rantasauna katsottaisiin toiminnallisesti tarpeelliseksi, mutta pienen isäntäkunnan hyvinvointikeskus hylätään ja jätetään kunnan talouden rasitteeksi.

Eksote omistaa toimitiloistaan 50 000 neliömetriä. Vuokratiloja on 141 000 neliötä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.