Pääkirjoitus: IVO:n alueelle sataa pian unohduksen lunta

Hannu Ojala

Pääkirjoitus: IVO:n alueelle sataa pian unohduksen lunta

Fortumin kiinteistöyksikön päällikkö Mikko Tavastila  esitti perustellun ja samalla tulevaisuutta ennakoivan kysymyksen.
Onko purkaminen viisaampaa, jos tilanne on toivoton?
Kysymys on luonteeltaan retorinen, ja siihen on vain yksi vastaus: puretaan.
Pohdiskelun kohteena oli Imatran Voiman alueen huonokuntoisimmat rakennukset. Alue on ollut nyt tyhjillään vuoden, eikä lähitulevaisuus lupaa muuta kuin selvitysten tekemistä.
Fortum ei ole tähän mennessä pitänyt näkyvää kiirettä ratkaisulle alueen tulevaisuudesta. Viivästyminen saattaa olla kohtalokasta alueen kokonaisuudelle, vaikka kyse ei ole aktiivisesta viivyttämisestä. Hiljaiselo on jo sinänsä kannanotto.
Tiuruniemen sairaalarakennuksen kohtalosta tiedämme, että jo muutaman vuoden neuvottomuus johtaa isonkin rakennuksen raunioitumiseen. Rakennuksen aktiivinen käyttökään ei ole pelastus. Sen kohtalon ovat kokeneet kerhokeskus Koskis ja Immolan varuskunta-alueen ruokalarakennus.
Kaikkia näitä kohteita on pidetty rakennushistoriallisesti merkittävinä kohteina, ja niiden omistuksen taustalla on julkinen valta. Fortum on pörssiyhtiö, joka on vielä vähemmän kiinnostunut toimimaan vuokraisäntä tai tekemään asuntokauppaa.
Imatralla on kohta syytä olla huolissaan, jos kiinnostus alueen kehittämiseen pysyy nykyisellään.

Luetuimmat

Kommentoidut